Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lindynette zaboravljena pilula


Autor Poruka

martina32

02.12.2017. 12:00

Poštovani!
Pijem već dosta dugo lindynette i desilo mi se ovaj put da sam zaboravila 13-tu tabletu popiti. Prošlo je točno 24 sata tako da sam u panici sad popila tu zaboravljenu tabletu. Da li sad moram popiti i tu koja je namjenjena za danas ili ću ju sutra popiti i produžiti uzimanje za jedan dan? Da li nastavljam odmah slijedeću kutijicu ili pravim pauzu od sedam dana? Malo su mi uputstva nejasna. Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

03.12.2017. 16:35

Poštovana, sutra nastavite s uobičajenim uzimanjem (dakle, produžit će se cilkus za jedan dan), a zatim napravite pauzu. U idućih 7 dana koristite dodatnu zaštitu.

martina32

04.12.2017. 10:20

Pozdrav!
Napisali ste mi da da nastavim normalno piti pa će mi se produžiti jedan dan ali s obzirom da mi je bilo to vrijeme za popiti redovnu tabletu popila sam tu preskočenu. Napisala upit vama te sam proučavala uputstva na kojima piše da u drugom tjednu popijem tu zaboravljenu a onu koju sam taj dan trebala popiti popijem makar i značilo da se popiju dvije isti dan. Te je prošlo nekih 2-3 sata kad sam popila i drugu. Sad kad sam dobila vaš odgovor sam u dilemi. Jesam li pogriješila što sam dvije popila!? Jel nastavljam normalno do kraja pa pauza 7 dana? Do kraja moram koristiti dodatnu zaštitu a jesam li od slijedeće ture zaštićena ili se moram dodatno i dalje zaštititi? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

05.12.2017. 16:25

Poštovana, dobro ste napravili. Mislim da smo se krivo razumjeli obzirom na dane, ali bitno je da Vam se ništa ne može desiti. Tijekom idućih 7 dana koristite dodatnu kontracepciju, iako su šanse da je došlo do ovulacije samo teoretske. Nakon toga zaštita je potpuna. Popijte kutiju do kraja, učinite pauzu od 7 dana i nastavite s novom.