Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


logest


Autor Poruka

tanya16

26.12.2007. 17:20

srdacan pozdrav!
uzimam logest vec 3ipo godine i dosad nisam imala nikakvih vecih problema.
naime, prosli tjedan sam prvi put dosad primijetila crvene tockice (krv?) prilikom brisanja, nakon mokrenja, a to mi je bio predzadnji dan uzimanja tablete...a "pravu" sam menstruaciju dobila tocno kad sam trebala, 3 dana nakon zadnje pilule. Sto je to znacilo? Je li moguce da se to dogodilo zbog stresa kojem sam taj tjedan bila izlozena(diplomirala sam itd..) ili se moje tijelo naviklo na logest pa ga trebam prestati uzimati?
Unaprijed zahvaljujem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.12.2007. 18:15

Pa ni sad nemate neki veći problem happy
Ništa, to se događa, zove se spotting, i čudno da se nije dogodilo nikad prije jer je prilično uobičajena nuspojava kontraceptiva. Može biti uzrokovano stresom, i ne znači da vam se tijelo naviknulo (jer takvo što ne postoji). Pijte dalje normalno pa ćemo vidjeti.

Guest22212

25.08.2021. 20:20

Postovani,

Koristim Logest 4 godine ( uvijek u isto vrijeme, svega par puta +/- 1h ). Prije nego što sam započela sa korištenjem ovih pilula, imala sam izrazito bolne i obilne menstruacije, koje su prestale biti takve pod pilulama, međutim, već par mjeseci (do tad je sve bilo savršeno, manje obilne , tri dana trajale, nisam ih ni osjećala) opet počinjem osjećati menstrualne bolove i obilnija mi je menstruacija (naravno ni nalik nekadašnjoj , ali osjetim promjene). Moje pitanje i briga je da li tokom višegodišnjeg korišćenja Logesta -njegovo dejstvo može da oslabi ? Spotting mi se javljao s vremena na vrijeme (trenutno je sredina mjeseca i imam taj ružni smeđi iscjedak ). Javljao mi se na početku uzimanja pilula- u prvih par mjeseci (što bi kako sam do sada čitala trebalo biti normalno ), te se s vremena na vrijeme jednom ili dvaput godišnje znao javiti. Ovaj mjesec, imala sam redovne seksualne odnose, sa potpunom ejakulacijom , bez bilo kakve dodatne zaštite. Uvijek u isto vrijeme pijem (bez ikakvih komplikacija poput povraćanja i dr ). Sad sam na sredini ciklusa. Da li je moguća trudnoća ? Da li postoji šansa da mi je manje učinkovit logest, nakon par godina uzimanja ?
Kada sam započela sa kontracepcijskim pilulama, prvo sam koristila Yaz pilule, oko godinu dana, te sam shvatila da mi ne odgovaraju (glavobolja , anksioznost,mučnina). Te sam prešla na Logest (ako me pamćenje dobro služi ginekolog mi je tada rekao da Logest ima nešto manje/niže hormone, ispravite me ako griješim ?)

Pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

26.08.2021. 12:15

Poštovana, kontracepcijska zaštita se nije umanjila. Ne postoji mogućnost trudnoće.