Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

petra1984

25.10.2007. 14:25

Postovana,
obratila sam Vam se prije nekoliko dana s pitanjem u svezi kašnjenja menstruacije (2 i pol godine koristila Logest, trenutno sam u 1. mjesecu pauze). Menstruacija je nastupila prije 2 dana, no više se svodi na smeđi iscjedak. Prije korištenja pilula jedan mi je mjesec krvarenje bilo intenzivnije (čista krv), drugi se mjesec pak pojavilo kombinirano sa smeđim iscjetkom i tako naizmjence. Uobičajeno dok se probudim, trbuh mi je potpuno ravan, no zadnjih 5-6 dana kao da je donji dio malo napuhnut. Imam li razloga za zabrinutost s obzirom na oboje navedeno? Radi li se o prilagođavanju organizma ili da se obratim doktoru?

Puno Vam hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.10.2007. 16:30

Ne znam u vezi čega bi bili zabrinuti i obratili se doktoru, meni sve zvuči OK. Općenito, doktorima nije osobito važno da li je krvarenje smeđe ili crveno.

petra1984

25.10.2007. 22:15

Radi se o tome da je taj iscjedak toliko slab da mi prakticki ni ne treba uložak. Nekako mislim da to bas i nije uobičajeno. Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.10.2007. 23:10

Iznenadili bi se što je sve uobičajeno! Meni ovo što opisujete zvuči kao krvarenje iza anovulacijskog ciklusa (iza ciklusa u kojem niste imali ovulaciju), što nije zabrinjavajuće. Ukoliko bi imali nekakve bolove odite ginekologu, a inače pričekajte slijedeću menstruaciju da vidite da li se sve vratilo u normalu. To sve naravno pod pretpostavkom da niste trudni, što možete provjeriti testom na trudnoću.