Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon vadjenja Mirene


Autor Poruka

omega36

29.10.2007. 10:40

Postovani,
prije 10 dana sam skinula Mirenu nakon 5 godina koristenja. Za vrijeme koristenjna Mirene sve je bilo u redu. Sada obilno krvarim i imam jako puno ugrusaka. Uz i PAPA je u redu.
Da li je ovo trenutno stanje zabrinjavajuce?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.10.2007. 11:35

Treba mi puno više podataka da vam odgovorim. Koliko imate godina? Zašto vam je Mirena stavljena prvi put, zbog obilnih krvarenja? Zašto je izvađena? U kojoj fazi ciklusa? Kad je rađen UZV, i što znači uredan? Koliki je endometrij?

omega36

29.10.2007. 12:45

postovana,
imam 36 godina. Mirena je stavljena zbog zstite od trudnoce, nikada nisam imala problema s obilnim krvarenjima. izvadjena je jer je proslo 5 godina od kada je stavljena, plan mog ginekologaje bio da nakon iduce normalne menstruacije stavimo novu Mirenu. UZ je radjen prilikom vadjenja mirene. Izvadjena je sredinom ciklusa. Na ginekoloskom nalazu pise slijedece:" uterus u AVF,normalno velik,pomican,bezbolan. Adneksa obostrano neuvecana i neosjetljiva." UZ sam pogledana i usmeno mi je receno da je sve u najboljem redu.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.10.2007. 13:40

Vjerojatni razlog vašeg krvarenja je nagla promjena hormonskog statusa - vaše je tijelo bilo naviknuto na stabilnu razinu progesterona koji je naglo oduzet. Ne mislim da je u pitanju išta zabrinjavajuće. Ako se nastavi, trebate novi UZV koji će reći kolika je debljina endometrija i kakva je terapija potrebna.