Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3675

Broj poruka: 41671

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29

mirena

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

PETRA

11.10.2005. 23:25

Prije nekoliko mjeseci dala sam ugraditi spiralu "Mirena". Odonda imam učestala krvarenja, uglavnom oskudna, a znaju mi se javiti i bolovi u donjem dijelu trbuha. Liječnik mi je objasnio da je potreban određeni period prilagodbe. Molim Vas podrobnije informacije o tome da li je to u redu i koliko je ta spirala pouzdana i sigurna. Hvala!

doc. dr. sc. Branko Radaković

24.10.2005. 13:13

Mirena ima vrlo pouzdan kontracepcijski učinak. Tegobe koje navodite i za koje Vam je Vaš liječnik vjerojatno objasnio da ih možete očekivati mogu trajati najduže 4-5 mjeseci. No ukoliko ne prolaze morate se javiti Vašem liječniku da provjeri druge moguće razloge Vaših problema.

PETRA

09.11.2005. 14:59

Zahvaljujem Vam na odgovoru. Stanje mi se pomalo normalizira, bila sam na pregledu kod svog liječnika i on kaže da je sve u redu. Jos me zanima da li se mogu javiti tegobe u smislu pojačanog umora, bezvoljnosti i depresije, tj da li su one posljedica hormona koji sadrži ta spirala? Jos jednom HVALA!

Belma

06.12.2005. 20:39

Zanima me da li je mirena hormonska spirala. Ja sam nedavno ugradila spiralu t i dobila prvu mjesecnicu poslije toga jako obilnu. Da li je to normalno? Unaprijed zahvaljujem.

doc. dr. sc. Branko Radaković

17.01.2006. 12:25

Mirena je jednim djelom i hormonska kontracepcija. Moguća je obilnija menstruacija kao i intermenstruacijska oskudnija krvarenja tijekom prvih mjeseci korištenja Mirene. Savjetovao bih Vam da se ultrazvučno provjeri položaj Mirene u maternici i isključe eventualno drugi mogući uzroci obilnijeg krvarenja, miomi ili polipi.