Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mjesečnica nakon uzimanja kontracepcije


Autor Poruka

11.07.2013. 16:00

Lijep pozdrav.Znam da imate već milijun ovakvih postavljenih pitanja ali eto ja ću biti milijun i prva ;D Pila sam kontracepcijske pilule godinu i 3 mjeseca, zbog neredovitih ciklusa, nakon čega sam uzela pauzu. Odmah prvi mjesec mjesečnicu sam dobila 29 dan, idući mjesec 32, i sada prije ove mjesečnice imala sam samo jedan spolni odnos i to sa zaštitom. Mjesečnica mi kasni 4 dana i već imam milijun scenarija u glavi. Znam da teoretski naravno mogu ostat trudna i sa zaštitom, ali koliko smo provjerili, sve je bilo u redu sa kondomom, i dečko je svršio izvan mene. Zanima me može li stres koji je bio intenzivan zadnjih mjesec dana uzrokovati kašnjenje mjesečnice, ili možda hormoni? ili je vrijeme da kupim test.Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.07.2013. 21:40

Ne treba test. Ne radi se o trudnoći ako je zaštita bila adekvatna. Čim ste dalje od prestanka pilula, ciklus će se više rastegnuti.
Vjerovatno se radi o pcos i anovulacijama. Savjetujem da napravite spolne hormone.

13.07.2013. 15:55

Hvala na odgovoru, mjesečnice još nema, a čini mi se da ni neće doći.Zakazat ću pregled kod ginekologa , iako cijelo vrijeme naravno u glavi mi je samo da sam trduna što još više stvara stres.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.07.2013. 20:00

Niste trudna. Napisao sam vam što mislim.