Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nuspojava pilula?


Autor Poruka

tejchi

19.01.2011. 23:40

Pijem yaz pilule već treći mjesec i zadnjih mjesec dana imam probleme sa opstipacijom. Čitala sam da je ona jedna od mogućih rijetkih nuspojava. Probala sam promjeniti prehranu, jesti hranu koja potiče rad crijeva, pijem vodu, vježbam svaki dan, ali ništa ne pomaže. Pod stresom sam bila i prije pa nisam imala baš tolike probleme (možda ponekad ali ne tako dugo). Pretpostavljam da su mi pilule onda uzrokuju opstipaciju pa nisam sigurna što dalje učiniti? Da li otići liječniku opće prakse, ginekologu?

Natalija Beljo, dr. med.

20.01.2011. 13:20

Vi ste prva s tim problemom, ne znam koliko dugo ( vremenski) nemate stolice jer se tri dana tolerira. Da li u prehranu unosite dosta povrća koje bi poticalo rad crijeva ( jer vježbate i pazite što jedete ) kao i dosta tekućine?

tejchi

20.01.2011. 23:25

Znam da se do 3 dana tolerira ali ovaj put je otprilike 5 dana pa do tjedan dana. Jedem isto kao i inače, a mislim da unosim hranom dosta povrća. Tekućinu pijem, doduše ne 2 litre dnevno kao što se preporučuje jer jednostavno ne mogu toliko popiti, pijem oko litre dnevno. Prije sam imala istu prehranu i tekućinu pa nisam imala takve probleme. I pijem probiotičke jogurte, jedem žitarice pa mi se ne čini kao da pomaže :/ Možda je nešto samo privremeno.

roba s greškom

22.01.2011. 13:21

Neki dan sam postavila pitanje vašem kolegi na ovom forumu i njegov odgovor je bio da trebam prestati uzimati kontracepcijske pilule. Muči me već 5,6 dana ujutro i posebno navečer mučnina, vrtoglavica, glavobolja i umor. Pijem yasmin i vaš kolega mi je rekao da su to nuspojave na uzimanje pilula. Počela sam piti pilule prije godinu i 3 mjeseca. Pila sam logest nekih pol godine i prestala sam ga piti jer mi je na jednom pregledu doktorica rekla da imam ovulaciju što je nemoguće na pilulama i još uz to sam imala luđačke promjene raspoloženja. Prešla sam na yasmin i bio mi je sasvim ok do ovog sad. Također se sjećam da mi je i prošli mjesec bilo par večeri loše, čak me primila neka faza anksioznosti i nemogućnosti normalnog disanja, osjećala sam se kao da nemam zraka. Ovaj mjesec nemam tih problema osim vrtoglavice i mučnine. Pijem yasmin u 5 popodne. Mene sad zanima dal ja stvarno moram prestati s uzimanjem tableta? Možda nisu to nuspojave na tablete. Stvarno nebi htjela prestati uzimati pilule. Možda da ih promijenim i počnem koristiti neke druge?

Natalija Beljo, dr. med.

23.01.2011. 15:16

Ne znam da li postoji neka pozadina radi takvih simptoma ( da li ste pod nekim stresom). Prošlo je godina dana od kad pijete Yasmin pa da se najednom pojave takve simptomi je malo čudno. Ono sta možete napraviti da promjenite vrijeme pijenja npr. navečer prije spavanja ; da napravite pauzu 2-3 mjeseca da vidite da li simptomi i dalje perzistiraju. Ukoliko bi nastavili piti sa promjenom vremen i a ako bi se bilo koji od simptoma jače izražavao odmah prekinite piti . Takoder bi savjetovala da ponovite krvne pretrage koje sta radili prije nego ste počeli piti. Osobno mislim da je i ovo vrijeme pridonjelo vrtoglavici mučnini.

roba s greškom

23.01.2011. 17:15

Ne pijem yasmin godinu dana nego otprilike 5 mjeseci, prije sam pila logest. Mislim da mi nije to od stresa jer nisam pod nekim stresom, Prije bi rekla da bi moglo biti od promjene vremena. Imala sam ranije ozljedu koljena i lakta i od tada osjećam svaku promjenu vremena pa bi čak bilo moguće da mi je to od tih silnih promjena. Uglavnom, promjeniti ću vrijeme uzimanja tableta i napraviti pretrage pa ako ni onda ne prestane napraviti ću pauzu ili prestati piti tablete. Već mi je prekjučer i jučer bilo puno bolje, samo sam malo osjećala umor navečer ali taj umor je bio posljedica vježbanja u teretani. Hvala na savjetima! happy

aquichi1991

04.01.2016. 20:20

Pozz... Počela sam nedavno piti tablete, pri kraju sam prve kutije i onda slijedi sedam dana pauze. Od prvog dana nisam osjetila nikakve nuspojave, međutim zadnjih par dana osjećam popodnevni umor, i temperatura mi je 37. Je su li ova temperatura i malaksalost nuspojave tableta? Inače pijem Lindynette 20.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2016. 23:00

Nije nuspojava pilula.