Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oskudna mjesecnica


Autor Poruka

29.06.2007. 11:00

Postovana doktorice,

Pijem Diane35 radi regulisanja policisticnih jajnika i kao kontracepciju, (prvenstveno ovo prvo).
Popila sam do sada od marta pet pakovanja tabletica. Prosle tri mjesecnice bile su tacne, dolayile su u srijedu/cetvrtak( neko uvodno "mrljanje, cak ima cas nema, tamno) petak i subota malo obilnije krvarenje, nedjelja oskudno, ponedjeljak obilno i onda utorak se sve smiri. (tabletu pijem u nedjelju, prvu).

Ono sto me zabrinjava je mjesecnica koju upravo imam, dosla je u srijedu prije dva dana, danas je petak a meni ne ide obilno. Nije da nema nista, ali u odnosu na one prije ... ovo je kao da mi je prvi dan(mozda malo vise). I nije crvena nego je tamno crvena. I nema onih kako bi ih nazvala "ugrusaka" - znam sza je to, tj pretpostavljam samo ne znam kako da ih nazovem.

DA LI JE TO OK???
Mozda je zbog ljeta i vrucina???
Ili to tako treba i biti a meni do sada tijelo jos nije bilo naviknuto na diane35?
Da li ne treba da brinem, mozda sutra bude vise???
ZNAM mozda zvuci suludo, svi zele imati sto manje a ja ovdje kukam kako imam premalo. ALI zabrinjava me to!


I jos nesto moja terapija koju je propisala ginekologinja, sastoji se iz 6 pakovanja tableta.
Ja cu 6 poceti piti za par dana ( u nedjelju), kada budem trebala poceti piti iduce pakovanje, ja cu vec odavno biti na moru.

Da li mogu uzeti i iduce pakovanje, tako na svoju ruku? (ipak na more idem sa deckom) pa kad se vratim s mora oko 13.8 otici doktorici?? Da li je to u redu??
Ili kada bi Vi savjetovali da odem k njoj?


Mnogo zahvlana,
Mila

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.06.2007. 14:05

Ajme koliki post oko ničega! Krvarenja koja sada imate su izazvana hormonima, nemaju veze s vašim tijelom i zdravljem, i nemate apsolutno nikakvog razloga biti zabrinuti, a pogotovo brojati svaki ugrušak.
Slobodno popijte još jednu kutiju prije kontrole.

01.07.2007. 22:50

Hvala Vam!
Tako ste divni!
Predivni!

Svaki put odgovorite i svaki put me smirite, samo tako!
HVALA VAM DO NEBA!


P.S
par sati nakon sto sam napisala poruku, krvarenje je postalo uobicajeno. Ja sam stvarno panicar kad se radi o ovome. happy

I hvala za savjet za kontrolu.
I moje je skromno misljenje bilo da posto je sve u redu, i posto se sve stabilizovalo, a ja ionako pijem i kao kontracepciju, mogu popiti i jos jednu kutiju pa onda ici na pregled.



HVALA VAM!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.07.2007. 00:15

Draga Mila, hvala lijepa na zahvali, puno mi znači.

morena_ri

25.11.2011. 10:45

Postovana, vec 2 godine imam veoma oskudne mjesecnice, 1-2 dana. Ginekologica mi je rekla da je
moguci uzrok u tabletama protiv bolova, medutim
meni su mjesecnice ostale iste i nakon preszanka uzimanja tbl. Trebam li napraviti pretrage i koje?

Natalija Beljo, dr. med.

26.11.2011. 14:40

Svakako napravite spolne hormone 3-5 dana ciklusa.

ivap84

27.11.2011. 17:20

Postovana,

Imam 27 godina i mjesecnica mi je uvijek bila redovita na 28 san sa time da sam 3 dana prije obicno imala smeckasti iscjedak. Prosli mjesec sam obavila sve pretrage i sve je bilo ok te sam s doktoricom dogovorila da pocnem uzimati kontracepcijske pilule radi zastite od trudnoce. Ovaj mjesec poslovno sam puno putovala i mjenjala pa cak i kontinente te sam vec 20-ti dan ciklusa dobila smeckasti iscjedak (predpostavljam da su mi se hormoni malo poremetili od putovanja). 24-ti dan primjetila sam malo jace krvarenje koje je bilo crvenkasto te sam predpostavila da sam dobila menstruaciju te sam popile prvu kontracepcijsku pilulu no medutim dan poslije jos uvijek imam samo slabo smedi iscjedak. Sada se bojim da sam napravila gresku i da nisam trebala jos popiti prvu pilulu vec pricekati dok ne krene jace krvarenje koje ce mozda krenuti 28-dan. Molim Vas da mi odgovorite dal da nastavim piti pilule po redu ili da prekinem? Opet sam u inozemstvu i nisam u mogucnosti kontaktirati svoju doktoricu a sada me lovi panika.

Puno Vam hvala

Natalija Beljo, dr. med.

27.11.2011. 22:05

Slobodno nastavite piti dalje.

mia88

29.11.2011. 00:25

Poštovana doktorice!
Unaprijed želim reći da sam pokušala pronaći odgovor na pitanje čitajući neke objave, ali nisam uspijela, a vidim da Vam stvarno nije lako svakome dati odgovor i svaka vam čast!
Bila sam na pregledu i dobila sam Yaz pilule zbog jako neredovitih ciklusa. 4 dana sam imala smečkasti iscjedak, nekad manje, a nekad više i ovu nedjelju sam dobila krvarenje, iako ne veliko, ali je bila krv. Popila sam prvu tabletu, jer sam se u subotu na večer i osjećala kao da ću dobiti mengu iako da vam iskreno kažem, više ni sama ne znam kad je trebam dobiti...kod mene je to pitanje kojem se odgovor nikad ne zna happy ! Jučer sam dobila menzis, a danas ponovo smečkasti iscjedak i to povremeno, a ne stalno, ali sam ja i danas popila tabletu. Sad ne znam jeli to bila mjesečnica, jesam li dobro postupila, da li sam zaštićena?
Puno vam hvala!

mia88

29.11.2011. 13:10

Oprostite molim Vas što sam dosadna, još sam samo htjela reći da mi je jutros pojačan smeđi iscjedak, pa Vas od srca molim da mi kažete kakva je efikasnost zaštite s obzirom na ovu moju situaciju?
Puno Vam hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

29.11.2011. 18:00

Kako ste tek počeli piti spotting je za očekivati , tako da zaštićeni ste . Pijte dalje i kroz 3-4 mjeseca nestati će i spotting.

mia88

29.11.2011. 19:10

Puno Vam hvala. Bila sam se prestrašila jer nisam znala zbog ta 4 dana prije kako mi je bio taj iscjedak kao neka blaga sukrvica, tren smečkasta tren roskasta, da mi nedjelja nije prvi dan!
Još jednom puno hvala!

mia88

29.11.2011. 23:35

Oprostite, malo sam se krivo izrazila happy
Dosadna sam i sama sebi više, a kako je tek vama onda s nama svima happy
Možda san malo paranoična, ali ako već uzimam pilule, volila bi da to bude kako triba! Znači, 4 dana smečkasto-roskasti iscjedak sve do nedjelje, nedjelja krvarenje, ponedjeljak smečkasti tragovi, utorak ujutro malo pojačaniji smečkasti iscjedak, popodne opet skoro ništa.
Jeli to znači da je nedjelja bila prvi dan, bez obzira na ta 4 dana krvarenja prije nedjelje i bez obzira što sam u ponediljak i danas imala spotting i da sam taj dan pravilno uzela prvu pilulu i da sam zaštićena kako treba?
Molim vas za još jedan sitni Da ili Ne na ovo pitanje happy

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 20:40

Zato smo mi tu da vam pomognemo kad je panika. Počeli ste piti na vrijeme i zaštita je od tog prvog dana. Sitno DA happy))

mia88

30.11.2011. 23:35

Od srca Vam jedno veliko HVALA....stvarno ste superrrrr!!!!! happy