Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje?


Autor Poruka

_Fire_

13.05.2007. 15:25

Dobar dan, za pocetak. happy
Ne znam odakle da pocnem...Nisam znala pod koji drugi topic bi postavila pitanje.
Ovako, zadnja menstruacija mi je bila od 28.4.-2.5. U meduvremenu sam imala spolne odnose s deckom, nismo koristili zastitu (i ne pijem pilule), no nije ejakulirao u mene. Prije par dana sam imala vrtoglavicu, koja se pojavila jos kroz para dana. Takoder sam primjetila male smedkaste mrlje prije par dana. Te sad mi se pojavila svijetlo crvena mrlja, koja je toliko blago crvena da je skoro roza. happy
Mene zanima postoji li mogucnost da sam trudna. happy
Hvala unaprijed, happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.05.2007. 22:20

Prvo pravilo u ginekologiji, uvijek postoji mogućnost da ste trudni kad imate odnose.
Međutim, ako vam je menstruacija bila normalna, onda vam je ovulacija tek sad negdje, a ne možete zatrudniti prije ovulacije. Tako da mislim da je trudnoća malo vjerojatna. A što se tiče ovih mrljica, odite ginekologu.

tea21

14.05.2007. 21:20

Poštovanje,

Evo opet Vam se javljam u vezi izostanka menstruacije nakon prestanka dužeg uzimanja pilula Diane35.
Menstruacija mi kasni već 10 dana pa sam danas otišla ginekologu koji me pregledao ultrazvukom i utvrdio da je sve u redu i da ne zna koji je uzrok izostanku menstruacije te mi je propisao Dabroston tablete. Sad me zanima da li da ih odmah počnem uzimati ili da ipak još malo pričekam s tabletama? Da li bih mogla doći kod Vas na pregled u vezi s tim problemom?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.05.2007. 10:05

Draga Tea, zasada još nemate problem! Ginekolog vam je prepisao Dabroston zato što ste došli po terapiju, ne zato što su vam neophodne. Ja bih pričekala još 10-tak dana, a ako tad menstruacija ne dođe popila bi Dabroston. Morate imati malo strpljenja i dati svom tijelu vremena da dođe sebi.
Mislim da još nema potrebe da obilazite ginekologe, ja vam ništa pametnije ne bih mogla reći. Ukoliko se ciklus ne stabilizira u slijedeća 3 mjeseca, onda dođite. Lijepi pozdrav.

tea21

15.05.2007. 11:50

Hvala na odgovoru. Doktor je rekao da iz nekog razloga nije došlo do puknuća folikula.
Dakle, ipak postoji još uvijek mogućnost da dobijem menstruaciju bez uzimanja tableta? Ako je tako, onda ću ipak još malo pričekati.
Puno Vam hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.05.2007. 13:05

Budući vam je ginekolog dao Dabroston (koji se daje kad je sluznica maternice već zadebljana) sasvim je sigurno da ćete dobiti menstruaciju i bez tableta, samo je pitanje kad i da li ćete imati dovoljno strpljenja happy.

miks91

26.03.2015. 13:45

Dobar dan! Pitanje za vas glasi:
Imala sam odnos sa deckom, uvek koristimo zastitu al smo sada malo bez zastite, i posle je stavio kondom i napolju zavrsio, Da li postoji mogucnost da sam trudna? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.03.2015. 21:45

Prema opisanom ne.