Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje - trudnoca


Autor Poruka

monika18_st

03.04.2009. 11:25

Poštovani,

prije nekoliko dana sam bila sa dečkom, no nismo imali "pravi seksualni odnos". On je sa svojom rukom ulazio u vaginu pa me zanima sljedeće. Dečko se nije skidao iz hlača, no u jednom trenutku je morao na WC. Nakon toga je oprao ruke u hladnoj vodi i malo šampona.

Postoji li opasnost od toga što je na WC-u držao svoj spolni organ, tj. da li postoji opasnost od preejakulata iako je oprao poslije ruke.

Znam da je pitanje malo čudno, no ja sam paničarka i zanima me da li se može što desiti na taj način.

Hvala Vam puno na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.04.2009. 14:25

Malo je reći da je pitanje čudno, pokazuje najosnovnije neznanje o ljudskoj biologiji. Molim pročitajte Temu Pilula za da poslije - najčešća pitanja. I zapamtite da bez penetracije nema trudnoće.

monika18_st

03.04.2009. 16:35

Svjesna sam svojeg neznanja.

Znači penetracija prstom iako je na njemu teoretski nešto sjemena nedovodi do trudnoće ako sam Vas razumjela?

Hvala i izvinjavam se.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.04.2009. 17:10

Dobro ste me razumjeli.

John Frusciante

04.04.2009. 15:35

ako mi se dogodio spolni odnos 8 dan od menstruacije, zapravo prvo sam svrsio i oprao se te sam urinirao, i nakon 10 min opet imao spolni odnos, naranvo bio je zaštičen prezervativom koji nije puknio i obadva puta svršio sam izvan...možda glupo pitanje, i vidim da nema nekih mogučnosti jer pročitao sam pilula za dan poslije, pa bi volio da mi odgovoriti jesu li šanse velike za trudnoću, jesu li male, ili ih nema?...hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.04.2009. 17:35

Kad se ima odnos uvijek postoji šansa za trudnoću na vašu žalost happy. Ali je minimalna.

John Frusciante

05.04.2009. 21:30

Pitanje:

Ako je odnos bio ne zaštićen u vrijeme ovulacije i ako muškarac svrši u ženski osobu, koliki je postotak da ce ostati trudana 100% ili ?

A ako se to isto dogodi sam u vrijeme neplodnih dana recimo 8 dan menstruacije?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.04.2009. 10:40

Odgovor na prvo pitanje: http://www.cybermed.hr/index.php/...pularni_clanci/lijecenje_neplodnosti

Van ovulacije ne može se zatrudniti. Kvaka je u tome da ovulacija može šetati, nije uvijek i obavezno 14 dana prije slijedeće menstruacije.

anchek

06.04.2009. 12:30

imala sam spolni odnos s deckom prije dva dana....i kao zaštitu smo koristili kondom.....koada je on svršio(izvan mene) imamo naviku pogledati je li kondom pukao.....no na kondomu je bilo nesto neuobicajeno....neka ljigava sluz.....i mislili smo da je kondom pukao....
no kako sam ja jako veliki paničar....mozda ce ovo zvučati smješno.....mo smo to napunili vodom i kondom obrisali....ali voda nije curila...jel to znači da kondom nije pukao???
kakva je to sluz bila??? ja sam skroz poludila poslije toga.....i u velikoj sam panici.....
jel moguće da sam trudna????

nina d

06.04.2009. 13:55

poštovana doktorice,

godinama sam uzimala kontracepcijske tablete, prvo diane pa zadnjih godina yasmin i to radi problema s tenom. tablete mi je propisala dermatologica Ceković. Ten mi je sad ok. Uvijek su mi mjesecnice dosada bile u redu i redovite jer sam pila te tablete. Nisam nikada imala spolne odnose sve do prije 2 tjedna. I nisam dugo bila kod ginekologa. Redovito sam vadila krv i jetrene probe sto se tice yasmina da budem sigurna da je sve ok, i dosada su nalazi uvijek bili u redu. Imala sam odnose prije 2 tjedna i naravno pila sam yasmine kao zaštitu, kao i uvijek. Nikakvu drugu zaštitu nisam koristila, ali sam imala odnos s osobom koju volim. Danas bi trebala dobit menstruaciju ali nisam. Imala sam par jako psihički stresnih dana prosli tjedan, pa ne znam mozda ima to veze. Nadam se da cu dobit menstruaciju. Nema sansi da sam trudna?
oprostite ako je pitanje malo glupo, molim vas da mi odgovorite, da budem mirnija. Inace, velima hvala na pomoći.

srdačan pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.04.2009. 15:35

Anchek - nadam se da vam je poznato da i uz savršenu upotrebu kondoma je moguća trudnoća http://www.youngwomenshealth.org/summarychart.html
Nina d - dobit ćete

nina d

07.04.2009. 13:00

Hvala vam doktorice na pomoći. Umirili ste me. Dobila sam danas menstruaciju big-smile

Srdačan pozdrav



ananov

17.02.2014. 12:50

Pozdrav, zanima me postoji li mogucnost trudnoce u ovome slucaju. Decko je imao sperme na svojim rukama te je obrisao ruke, ali nije siguran jel obrisao bas svu spermu, tj jel ostalo sperme u vrlo tankome sloju. Nakon toga je gurnuo prst u moju vaginu. Imala sam 3 menstruacije nakon toga, a prva od njih je kasnila 10ak dana, no u to sam vrijeme bila izlozena i stresu. Iako mi nije jasno kako bi se uopce mogla dogoditi trudnoca takvim putem, te sam imala 3 menstruacije kasnije, zanima me vase misljenje jer me svejedno strah. Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.02.2014. 17:05

Nije moguća naravno.