Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PMS ili nešto drugo? Please pomoć


Autor Poruka

zadrankaa

26.10.2014. 21:15

Poštovani, potrebna mi je vaša pomoć
Prije dok sam bila u vezi uzimala sam kontracepcijske tablete i dobro sam se osjećala. Od kada sam ih prestala uzimati, prije menstruacije, imam izrazito jako simptome i to se već ponavlja od kad sam ih prestala uzimati (prije 3 mj.). Svaki mjesec obavezno se razbolim a najčešće je to upala grla ili infekcija dišnog sustava te kronična iscrpljenost. Bar jedanput tjedno znam odspavati u komadu 12 sati. Kad osjetim fizički umorim (ničim pretjerano izazvan) i psihički sam skloz oslabljena. Nisam tip pasivne osobe dosta šetam, kad imam snage vježbam ali svejedno obrazac je uvijek isti. I sad mi se dogodilo isto. Dobila sam prije 4 dana jaku infekciju grla i kroničnu iscrpljenost što je sa sobom povuklo i psihu. Bila sam skroz oslabljena. Prvi dan sam spavala 15 sati. Bilo mi je jako čudno jer izrazito pazim da se ne prehladim. Kada se razbolim osjećam umor povezan sa psihom. Totalno potonem, samo plaćem i spavam. Inače bolujem od lagane depresije i nekoć sam ima psihičkih problema. Kad sam izrazito slabo psihički problemi mi se znaju vratiti u lakšem obliku. Menstruacije su mi jako duge i obilne u početku i bolne. Što mi preporučate? Da li da opet počnem piti kontracepciju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.10.2014. 16:40

Da započnite s uzimanjem pilula dalje. Po njima ste se dobro osjećali dakle veća je njihova doborobit kod vas nego negativni učinci.