Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoc


Autor Poruka

ab123

05.09.2013. 20:20

ukratko cu opisati svoju situacije. naime, imala sam spolni odnos sa deckom (bez zastite) no on nije ejakulirao u mene. znam i sama koliko je to opasno i itog trenutka rekla sam sama sebi kako se to vise nece ponoviti te da s prvom menstruacijom pocinjem piti kontracepcijske pilule (inace imam oba jajnika policisticna). dan nakon toga odnosa dobila sam upalu mjehura, poslali me na nalaze te nakon dva dana cekanja urinokulture nasli su mi e coli. pocela sam s antibioticima odmah isti dan kada su dijagnosticirali upalu i taman se potrefilo da sam par dana poslije (tocnije sest dana od tog kriticnog odnosa) dobila menstruaciju i pocela sa pilulama. taman kada sam prestala piti antibiotike pocele su mi nuspojave (bolne grudi,mucnine,nadutost) i sama menstruacija mi traje dulje nego inace (odnosno krvarenja). zanima me jesu li normalna ta krvarenja (jer nisu smeckasta) i jos me brine to sto imam bolove u jajnicima i dalje (ne konstano i intenzivno, ali su prisutna. iako ovo nije prvi put da mi se dogodilo da ih imam poslije). vise ne ne znam sto da radim jer smatram kako mi je tijelo u posljednjih 10 dana pretrpilo sok i jos treba uzeti u obzir stres zbog ispita i fakulteta. trudnocu nadam se mogu iskljuciti iako sam razmisljala da tocno 14 dana nakon tog odnosa napravim test za svaki sluca. bila samkod ginekologice ali mi ona nije dala nikakav savjet, zato bih Vam bila zahvalna na odgovoru i savjetu

ab123

05.09.2013. 20:40

takoder sam zaboravila napomenuti i jake grceve u donjem dijelu leda. vise sam sama zbunjena od cega je sve ovo

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2013. 00:25

Normalno je početak uzimanja pilula. Nastavite dalje prema propisanoj shemi.

kinkywinky

06.09.2013. 21:50

Poštovani, eto ne znam u koju bih se temu svrstala pa ću ovdje. Ukratko, pijem diane 35 već skoro godinu dana jer imam policistične jajnike i čim prestanem piti situacija se pogorša. Jučer sam popila 13. po redu tabletu za ovaj mjesec, a danas mi se dogodila glupa situacija. Danas mi je netko ukrao torbu, a u njoj su, između ostalog, bile i moje pilule. Pošto sam na moru trenutno, nisam mogla do ginekologice, zvala sam je cijeli dan za recept bezuspješno, da bih saznala da je na godišnjem cijeli ovaj i idući tjedan, a sutra je već i subota pa ne znam što uopće mogu učiniti preko vikenda. Zanima me, ako sad ne uspijem doći do tableta i prekinem ovaj ciklus na trinaestoj tableti, postoji li mogućnost trudnoće ako sam imala prekinuti snošaj 12.dan ciklusa te mogu li koristiti kondom slijedeća 2 tjedna pa opet početi piti pilule s prvim danom menstruacije? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.09.2013. 12:50

Neće doći do trudnoće jer nije bilo ejakulacije. Postupite kao što ste sami rekli.