Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak koristenja pilule


Autor Poruka

dragec

10.12.2008. 01:35

dobar dan

moja djevojka pila je kontacepcijske pilule Triquilar medutim iz drugih zdravstvenih razloga ispustila je sest zadnjih tableta i cetiri dana nakon zadnje popijene dobila je menstruaciju. zanima me da li je dobila menstruaciju radi toga sto je prestala piti pilule ili iz nekog drugog razloga?

hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.12.2008. 10:35

Da, zbog toga.

atkalv

10.12.2008. 12:05

Poštovana doktorice, imam 28 godina, nepušačića, imam policistične jajnike. Pila sam Yasmin 3 godine i osim malog pada libida i suhe kože nisam imala nikakve negativne nuspojave. Prestala sam ih piti prije 3 mjeseca i ginekolog mi je savjetovao da pijem utrogestan što sam činila svega jednu kuru jer se zapravo želim riješiti svih tableta (ne zbog mas histerije oko Yasmina, nego iz čistog subjektivnog osjećaja). Nakon toga sam vidno podlakavila, koža i kosa mi se pretjerano maste, dobila sam prištiće po leđima. Prije kontracepcije nisam imala takvo stanje. Zanima me da li je to nekakvo trenutno stanje gdje se situacija u organizmu "poravnava" ili bih ipak zbog tih PCOS trebala uzimati neku terapiju? Ginekolog mi je također rekao da od nerotkinja 30% ima policistične jajnike pa bih svakako trebala nešto piti. I još jedno pitanje, kolesterol mi se iz godine u godinu povisivao kada sam ih pila, došao je na 6,9. Vježbam redovito, mršava sam i ne jedem pretjerano masnu i nezdravu hranu, recimo da se hranim prosječno.hvala unaprijed.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.12.2008. 12:30

Pročitajte topik Prestanak uzimanja kontracepcijskih pilula nešto niže, odnosi se djelomično i na vas. Stanje vam se očito pogoršalo. Možete još par mjeseci probati bez pilula, ali mislim da će vam biti pametnije ih uzimati. Kolesterol sam vas se nije povisio zbog pilula (bili bi povišeni i trigliceridi), nego vjerojatno imate genetsku sklonost, to trebate riješiti kod svog doktora.

Corinav__

28.10.2017. 01:00

Pozdrav. Pila sam naelia tablete 7 mjeseci, prestala sam ih piti sad u nedjelju dovrisla sam cijeli blister radi povisenog hemoglobina u krvi pa mi je tako savjetovano. Menstruacija mi kasni danas sesti dan. Je li to normalno i trebam li se zabrinuti za trudnocu? Medicinska sestra koja radi s mojim ginekologom je rekla da nema brige a da ako se ne pojavi jos 'par dana' da posjetim ordinaciju. Svakako, zanima me drugo misljenje jer sam u strahu.
Unaorijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2017. 19:55

Poštovana, izostanak menstruacije je česta pojava nakon prestanka uzimanja kontracepcije. Većini žena ciklus se regulira unutar 2 mjeseca. Ako se ne vrati unutar 3 mjeseca svakako posjetite liječnika. Ponekad menstruacija može izostati i do godinu dana. Ipak, za svaki slučaj savjetujem i test za trudnoću.

Jelenacoje

05.11.2017. 23:35

Poštovani, pila sam Diane 35 godinu i po dana i ginekolog mi je preporucio da predjem na Belara.
Pocela sam da ih pijem pre nedelju dana, medjutim od tada osecam konstantnu glad, najedem se sasvim dovoljno i posle 2 sata kao da nisam jela ceo dan. Da li treba da prestanem da ih pijem, glad mi stvara veliku nervozu a plasim se da se ne ugojim. Hvala unapred

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2017. 16:55

Poštovana, ako imate takve simptome prestanite s uzimanjem tableta.

amelie21

25.11.2017. 19:20

Postovani,
zadnje 4 godine pila sam logest zbog jako bolnih i neredovitih menstruacija. Nakon sto sam popila zadnju dobila sam menstruaciju, i odlucila prestati piti pilule, ali sada znaci mjesec bez pilula, kasni 3 dana, imala sam nezasticen odnos ali sam sigurna da nije to u pitanju. U medjuvremenu sam zbog sitnih problema dobila canesten mast koju sam koristila 3 veceri. Imala sam sve simptome kao i uvijek da cu dobiti ali su nestali i menstruacija nije dosla. Jedino sto osjecam je ponekad bol u donjem dijelu ledja i napetost u grudima, valovi vrucine.... Za svaki slucaj drugi dan kasnjenja napravila sam i test koji je negativan.... zanima me da li zbog nekoristenja pilula dolazi do izostanka ili?

Ivo Balenović, dr. med.

26.11.2017. 11:20

Poštovana, nije neuobičajeno da nakon prestanka pilula menstruacija izostane. Uglavnom se to normalizira unutar 3 mjeseca, ali ponekad (rijetko) može izostati i do godinu dana. Ukoliko bi se to ponovilo i idući ciklus javite se liječniku.

plava123

04.12.2017. 10:20

postovani,
zanima me koliko je sigurno prestati koristiti pilule usred ciklusa. naime ja sam jucer popila 7. tabletu (softinelle) a imala sam i spolni odnos pa me zanima mogucnost trudnoce ako danas ne popijem 8. tabletu kao ni sve preostale
hvala

Ivo Balenović, dr. med.

05.12.2017. 16:20

Poštovana, ako prestanete s uzimanjem tableta postoji mogućnost trudnoće.

Ivo Balenović, dr. med.

05.12.2017. 16:25

Mogućnost trudnoće postoji, iako je vrlo mala. Nemoguće je znati kada će točno nakon prestanka uzimanja tableta nastupiti ovulacija.