Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak upotrebe kontraceptivnih pilula


Autor Poruka

gibazzli

27.04.2016. 17:15

Postovani,

Izvinjavam se sto otvaram novu temu ali nigde nisam mogao naci adekvatan odgovor. Ovako, vec sam pisao ovde na forumu da je devojka imala krvarenje pre ocekivane menstruacije a pri tome je koristila vaginalete, to krvarenje je znatno slabilo i fakticki da je prestalo do trenutka kada je zapocela menstruacija (dakle 5-6 dana tog nepoznatog krvarenja (blagog) a nakon toga menstruacija). Kada je to proslo batalila je kontracepcijske pilule i presli smo na prezervative.
e sada imamo par pitanja:

prvo, da li je to krvarenje sada definitivno sanirano jer joj je ginekolog rekao da je bilo kao posledica uzimanja vaginaleta

drugo, posto pise da se laske ostaje u drugom stanju nakon prestanka uzimanja pilula da li je moguce da je ostala trudna nakon pettinga odnosno dodirivanja polnih organa (par sati nakon odnosa prilikom kog je ejakulacija bila u prezervativ(nije bilo tusiranja ali smo oboje nakon ondosa obukli odecu)).... Verujem da je ovo jako glupavo pitanje i da nema potrebe za birgom ali bismo voleli da nam vi kazete vase misljenje.

i trece pitanje, da li se nakon prestanka uzimanja pilula (Mercilon je u pitanju) ciklus vraca u normalu (imala je neredovnu menstruaciju pre uzimanja pilula) ili ce doci kao i kada je uzimala pilule unutar 7 dana od dana kada je trebalo da uzme poslednju pilulu

srdacan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.04.2016. 17:30

Ne radi se o trudnoći. Krvarenje je vjerovatno od vaginaleta kao što joj je rekao i njen ginekolog.
Da li će se ciklus regulirati to ne možemo znati, to ćete vidjeti.