Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PRESTANAK UZIMANJA KONTRACEPCIJE


Autor Poruka

DiZlaj

13.04.2010. 10:25

Molim Vas, javljam vam se iz razloga što su mi se dogodile neke stvari koje bi mi trebalo pojasniti a naši privatni doktori očito nemaju doovljno vremena da se time bave. Naime, prije uzimanja konracepcije išla sam na krvne pretrage i ispostavilo se da je firbinogen bio 4,2(kao blago povišen) i meni je ginekolog svejedno dao kontracepciju YAZ. Pila sam ih samo mjesec dana,a u tih mjesec dana sam osjećala bol u grudima i promjene raspoloženja(depresija). Bila sam nešto prehlađena i slučajno kod doktora opće prakse otišla pa me poslao ponovno na krvne pretrage da vidi da li mi kontracepcija smeta. Ponovljeni nalazi su bili katastrofa, fibrinogen se povećao na 8,0!! Doktor mi je odmah zabranio dalju upotrebu pilula, jer je postojala opasnost od tromboze. Ja sad krvarim već 6. dan od kad sam prestala s uzimanjem pilula. Poštovana doktorice molim vas da mi objasnite kada su moji plodni dani sada, jer se stravično bojim trudnoće, još sam mlada fakultet je predamnom. Pa mi molim vas objasnite na koji način i kako se mogu zaštiti od trudnoće osim s prezervativima! Da vam napomenem da imam slučajeva oko sebe gdje su djevojke koje su prestale piti pilule ostale trudne jako brzo, s tim da kad su imale odnos erekcija nije bila unutra nego vani, pa me zanima jel se može ostati sad trudna na taj način, znači vjerojatno se radi o izbacivanju onog sjemena prije erekcije. Molim vas pomoziteeee!! HITNO!

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2010. 22:21

Ono sta morate prvo uraditi je javiti se hematologu koji trebao naći razlog vašeg povišenog fibrinogena, javiti se svom ginekologu da napravi UZV i zaustavi krvarenje. Kada to sreditie ovisno o nalazima vidjeti da li možete ili ne koristiti OHC. I da prilikom prekonutog snošaja može se ostati trudan.

DiZlaj

14.04.2010. 19:10

Dobro, krvarenje se zaustavilo. A ginekolog me poslao da odem u ZG na pretrage PROTEIN C. No dobro, zanima me sada da li postoji rizik od trudnoće do sada sam imala jedan nezaštićen odnos kada sam krvarila, ali snošaj je bio vani. Pa me zanima da li se i tada ''prima'' kada sam bila krvarila..? Molim vas, odg mi što prije, stalno sam u brizi. Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

19.04.2010. 21:10

Nadam se da je krvarenje stalo i ja ne mogu reći da li ste vi u onih nekoliko posta slučajeva koji ostanu trudni dok krvare, nažalost . Ako Vam mjesečnica kasni napravite test na trudnoću.