Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak uzimanja pilula


Autor Poruka

daalilah

04.01.2018. 20:55

Poštovani,

Pijem kontracepcijske pilule Qlaira 6 mjeseci, i idem na put u Italiju na 3 mjeseca pa sam razmisljala da li da ih prestanem piti, ili ipak da nastavim? Zanima me Vase misljenje...?

Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

05.01.2018. 12:35

Poštovana, ukoliko ne planirate trudnoću, a tablete Vam odgovaraju (nemate nuspojava), ne vidim razlog da prekinete s uzimanjem.

frida2411

17.04.2018. 13:35

Poštovani,

Koristila sam Qlaira kontracepciju 10 mjeseci zbog endometriozne ciste na lijevom jajniku. Krvarenja tokom uzimanja pilula nisu bila redovita, nekad bi krvarenje i izostalo 2 mjeseca pa se u sredini ciklusa pojavio neki smeđi iscjedak. Moj ginekolog je rekao da je sve to normalno i da ih nastavim piti, jer se endom cista smanjila. Prije uzimanja pilula ciklus je bio uredan u trajanju 28 dana.
Sada planiram trudnoću i prestala sam uzimati pilule, zadnja crvena pilula je bila 30.3., ali nakon nje nije uslijedilo nikakvo krvarenje. Zadnje krvarenje je bilo 13.3.. Nakon prestanka pilula imala sam nezaštićene odnose. Sada me već 2 tjedna probada, tj boli desni jajnik, ljevi isto ali malo manje, bol je ujutro i navecer najveca, imam simptome kao da ću dobiti menstruaciju, grudi su jako bolne već 10tak dana bez prestanka. Da li je sve to zbog prestanka uzimanja pilula? kada bi trebala/mogla raditi test na trudnoću? Hvala vam puno na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

17.04.2018. 16:20

Poštovana, nakon prestanka uzimanja pilula moguć je izostanak krvarenja. Unutar dva do tri mjeseca ciklus bi se trebao stabilizirati. Budući da ste imali odnose nakon prestanka uzimanja pilula savjetujem da učinite test na trudnoću. Možete već sutra s prvim jutarnjim urinom.