Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak uzimanja pilula yaz


Autor Poruka

kika.s.92

11.02.2015. 13:10

poštovani,
pijem yaz već 3 godine, poćela sam ih piti kada mi je ultrazvukom pronađeno žuto tijelo ili žuta tvar, već sam zaboravila kako se tocno zove, kasnije na svim pregledima to je nestalo i sve je bilo u redu. do sada nikada nisam imala problema sa yazom, ali jucer sam malo čitala da su neke žene imale problema sa želucem, a kad malo bolje razmislim zadnjih godinu dana dosta mi je hrane pocelo smetati( luk,cesnjak, poriluk,paprika,mljeveno meso..) pa me zanima da li je moguće da mi je to od yaza? a i zadnje vrijeme mi je nekako ''ćudno'' u glavi, nije da mi se vrtil ili da mi se muti, ali neki cudan osjecaj...a i želja za spolim odmosom mi je na nuli zadnje tri godine, katastrofa..
imam jos jedno pitanje, naime, razmisljam da bih prestala uzimati yaz, jel ipak je 3 godinu dugo razdoblje koje ih pijem, pa me zanima da li ima kakvih nuspojava ako ih prestanem piti i koje su? i kada da ih prestanem piti, na kraju blistera ili? i da li je moguće da se ta žuta tvar/tijelo vrati nakon što ih prestanem uzimati, a ako se vrati, koji su simptomi? i postoje li koje druge pilule da nemoju nuspojave kao sto su ove (zeludac, libido 0 i sl.)

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2015. 20:05

Moguće su želučane smetnje.Moja sugestija je da napravite pauzu od par ciklusa pa ćete vidjeti hoće li vam se stanje popraviti i vratiti u normalu kao i prije nego ste krenuli uzimati. Uzmite Yaz tablete do kraja blistera. Bijele placebo ne morate popiti i recimo tri mjeseca pauze.