Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak uzimanja pilule i trudnoca


Autor Poruka

db00

16.12.2007. 22:55

Postovana,

Imam 29 godina i vec nekoliko godina uzimam Cilest bez pauze. Pocela sam uzimati pilule uglavnom zbog neredovitih i dugotrajnih mens. ciklusa ali i zbog kontracepcije. Sada razmisljamo o djetetu i prestanku uzimanja pilula, pa me zanima da li nakon sto se prestanu uzimati pilile treba sacekati par mjeseci da se ciklus i hormoni "vrate u normalu" ili se sa pokusajima zaceca moze poceti i odmah nakon uzimanja pilule? Takodjer, negdje sam procitala da su prvi mjeseci nakon prestanka uzimanja obicno i najplodniji za zenu pa me zanima koliko je to tocno?

Unaprijed zahvaljujem,
DB

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.12.2007. 11:05

Ne preporučuje se čekati s trudnoćom nakon završetka uzimanja kontraceptiva jer nikakvih loših posljedica nema ni za trudnoću ni za dijete. Vi pogotovo ne trebate čekati, jer pretpostavljam da s obzirom na neredovite menstruacije imate i neredovite ovulacije - pa svaku ovulaciju treba iskoristiti.
Ovo s plodnošću je malo nezgodno postavljeno pitanje, ali recimo da je odgovor da, to je točno.