Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest-nus pojava ili ne i Yasmin


Autor Poruka

11.12.2007. 20:55

Postovana,
Moj ginekolog preporucuje Logest, ali kako mene ne odgovaraju, ili barem tako mislim jer, pila sam ih mjesec dana i otkad sam ih pocela piti i desetak dana po prestanku imala sam veoma ceste ekstrasistole. Dali je moguce da su se pojavile radi pilula ili je bilo cista slucajnost? Moj ginekolog nema puno iskustva sa Yasminom, pa zanima me vase misljenje i dali u mom slucaju bi ga preporucili?
Hvala unaprijed.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.12.2007. 22:30

Nije nemoguće da su ekstrasistole bile uzrokovane kontraceptivom, ali nije baš ni vjerojatno, jedino ukoliko pušite. Ne bih imala ništa protiv da promijenite kontraceptiv, ali koji vam ne mogu reći bez da vas vidim i da porazgovaramo.

14.12.2007. 23:00

Postovana dr. Dmitrović,
hvala na odgovoru. Inace ne pusimo- niti neko od ukucana, niti ja i uopce veoma retko se mogu naci u prostoriju u kojoj se pusi. Buduci da nisam iz HR ne mogu se javiti na pregled kod vas, onda, zanima me koji hormon u kombinirane pilule mogu pricinjavati moj problem? Mogu li pilule koje sadrze samo progesteron uzrokovati ovakvih nus efekata?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.12.2007. 10:20

Budući da ekstrasistole nisu normalna nuspojava kontraceptiva, ne znam odgovor na vaše pitanje. Ali vjerojatnije mi je da bi nuspojave uzrokovao progesteron nego estrogen.