Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prijelaz na drugi kontraceptiv


Autor Poruka

LilahD

01.07.2013. 20:40

Poštovani,
pila sam Cilest pola godine i ne znajući da su ih povukli sa tržišta nisam na vrijeme zamijenila cilest s nekim drugim pilulama. tj. nisam počela piti druge pilule nakon zadnje aktivne tablete već sam napravila pauzu od 7 dana. Sada kada počnem piti druge pilule, koliko dugo trebam koristiti dodatnu zaštitu?

LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.07.2013. 20:55

Tjedan dana.

mare87

11.07.2013. 21:35

poštovani,
pijem cilest 3 mj. Unazad mjesec i pol dana primjetila sam značajan gubitak kose, pucanje kapilara i "pojavu" vena na listu noge te bolnost dojki. s obzirom na opis nuspojava, krivim cilest za to, jesam li u krivu? postoji i genetska predispozicija za "pojavu" vena.

htjela bih promijeniti pilule jer imam još 7 pilula za popiti, preporučujete li yaz ili neke druge?
na koji način uzimam pilule pri prelasku s jednog kontraceptiva na drugi?

Hvala Vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.07.2013. 09:30

Ako prelazite na yaz, onda popijte Cilest do kraja te ne radite pauzu već odmah krećete na yaz.(22. Dan)

Zabrinuta.mala.

09.12.2017. 19:35

MOLIM STO HITNIJE

Postovani,
vec skoro godinu i pol pijem Softinelle. Otkako sam ih pocela piti imam problema sa candidom. Ginekologica mi je redovito pripisivala vaginalete koje su neuspjesno djelovale. Pila sam i probiotike te stavljala vaginalete acidosalus i koristila sampon za intimnu njegu. Nista nije pomoglo. Jucer sam bila kod ginekologice i rekla mi je da pokusam sa drugim kontraceptivima i prepisala mi Donellu. Rekla mi je da su slicne softinellama samo da sadrze vise hormona. DANAS bih trebala uzeti prvu tabletu iz novog blistera. Pored candide smanjio mi se libido i stalno sam nervozna, a osjecaji i raspolozenje mi se mijenjaju iz sata u sat. Iskreno se bojim poceti uzimati novi kontraceptiv a nema smisla ostajati na starome. Pripisala mi je Softinelle zbog neredovite mjesecnice i policisticnih jajnika(vodene ciste) te obilnih akni. Zanima me da li ce mi se to sve vratiti ako prestanem skroz piti ikakve pilule? Da li cu prestankom pijenja napraviti vecu glupoat nego ako ih pijem? S druge strane znam koliko kontraceptivi stete tijelu. Molim vas za savijet.

Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

10.12.2017. 10:25

Poštovana, slobodno napravite pauzu od konraceptiva. U toj pauzi bilo bi dobro učiniti i hormonski status da se vidi da li su Vam zaista potrebni obzirom na policistične jajnike. S uzimanjem tableta možete nastaviti kada i ako se za to ukaže potreba..