Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi!


Autor Poruka

20.03.2008. 09:55

ovako, pila sam kontracepcijske pilule diane radi policisticnih jajnika i hormona i dlakavoscu, i sada zadnja kutija mi je bila u 12 mjesecu prosle godine , tako da sam u 1mj dobila menstruaciju po njima ,da bi i u 2 mj isto dobila menstruaciju ali bez tableta, ali sada mi nije dosla , trebala sam dobiti 16.3. trudna nisam ,, sa tim da sam ih prestala piti jer sam od nove godine uocila visoki tlak ,150-80. i poviseni secer koji je na granici,2 puta mi je bio 9.7. da bi mi nakon 2 sata dorcka bio 7 5 i znA biti i 8.3, a na taste mi zna biti dobar . 5 .2. moje pitanje glasi da li smijem i dalje koristiti pilule ali ja bi barem na neke lagane presla ,radi povisenog tlaka i secera i pijem za tlak ampril .neznam da li se smiju piti ako imas probleme.hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.03.2008. 15:00

Bucka, ja sam vas zapamtila od prvog vašeg pitanja ovdje, jer ste mi se činili nesvjesni ozbiljnosti vašeg sindroma policističnih jajnika, i nedovoljno obrazovani na tu temu. Tlak i šećer su posljedice sindroma.
Ako imate više od 35 godina, zaboravite na pilule. Ako imate manje od 35 godina, a imate viška kilograma ili pušite, zaboravite na pilule.
Ako imate manje od 35 godina, ne pušite i imate idealnu tjelesnu težinu, trk kod doktora opće prakse da vam savršeno izregulira i tlak i šećer. Ako su oni savršeno regulirani, tada, uz strogu kontrolu liječnika, još neko vrijeme smijete uzimati pilule.
A ako ne smijete uzimati pilule, neko vrijeme na menstruacije zaboravite. Dolazit će kako će dolaziti. Moja je najtoplija preporuka da počnete jesti po dijabetičkim pravilima, najstrožim kojih se možete pridržavati, i da svaki dan vježbate pola sata (tako da se oznojite). To će popraviti stvar i malo regulirati menstruaciju. Molim shvatite da imate ozbiljnih zdravstvenih teškoća, i tako im i pristupite.

20.03.2008. 19:20

hvala na odgovoru, imam 27 godina i ne pusim i ne pijem i imam 54kg vise .znaci nista od tableta.osim glukoformina.visoka sam 172 i imam 120kg., ocajna sam i nesretna.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.03.2008. 20:30

Vi vjerojatno nećete uspjeti sami izgubiti kilograme, i mislim da ste odličan kandidat za operaciju želučanog bypassa. Ta operacija će vam spasiti zdravlje i u konačnici život, i neće vam trebati nikakve tablete. Prosurfajte internetom, naučite što je to, i oboružani informacijama krenite svom doktoru opće prakse da vas uputi na konzultacije. Ipak, morate imati jaku volju i MORATE početi vježbati, inače sve uzalud.
Vjerujte mi da vam pišem iz najtoplijih pobuda, iskreno bi mi bilo žao da ne uspijete. Jer vi još imate dobru šansu biti zdravi.

20.03.2008. 21:50

hvala vam puno na savjetima i pomoci , samo da vas pitam da li bi mi pomogao jedan razgovorcic kod psihologa.stvarno sam ocajna i nesretna zbog te debljine, prije 2god sam bila na dijeti i uspjela sam 13kg izgubiti ali uzalud , jer sam opet pocela bila papati, vise neznam sta cu, pokusat cu se raspitati o toj operaciji ,pa cu vam se javiti sta sam odlucila , jer jos sam premlada da si unistim zivot ,makar vec jesam ,,,,hvala jos jednom,

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.03.2008. 22:45

Samo psiholog/psihijatar teško bi vam pomogli, bar ne brzo - ali ih preporučujem, sigurno će pomoći, između ostaloga. Jer vi vremena previše nemate, iduće godine u ovo doba bi trebali biti mršaviji bar 20-tak kilograma. Pokrenite se na sve načine, i sretno happy.