Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeckasti iscjedak i preforsiranje vjezbanjem?


Autor Poruka

Kika2102

23.04.2017. 14:45

Poštovani, redovito pijem tablete Novynette i decko i ja uvijek koristimo jos u kondom. Medutim gledala sam neke slike od pred godine dana i primjetila da sam se malo udebljala-bekih 4-5kg, nista naglo nego kroz 12mjesecu cca. Nakon tiga sam intenzivno krenula vjezbati i dobila upalu misica tebugledala smeckasti iscjedak, a ima jos tjedan dana dok ne popijem sve tablete iz blistera. Inace sam bila potpuno fizicki neaktivna i osjetila sam da sam se bas preforsirala, a paralelno s tim sam uzela koji maxflu ili andol jer sam bila prehladena te neki sirup protiv kaslja.

Razloga za zabrinutost oko trudnoce nema? Je li moguce da su se potrefili pad imuniteta, jaka prehlada i moje prenaglo vjezbanje pa da je zato doslo do iscjetka? Redovito sam na kontroli svakih godinu dana i svi nalazi su bili uredni, nije bilo nikakvih problema.

Molim Vas hitan odgovor jer sam jako zabrinuta.
Hvala i lp

Ivo Balenović, dr. med.

23.04.2017. 17:35

Poštovana,
prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Moguće je da se radi o probojnom krvarenju. Samo ako se ne javi uobičajeno krvarenje za vrijeme 7-dnevne pauze javite se liječniku,

Kika2102

23.04.2017. 17:35

Zaboravila sam reci da svaki mjesec nakon sto popijem tadnju tabletu uredni dobijem stvari, posljednje su bile 7.-10.4., nakon toga je bio samo 1 odnos i to s kondomom i s time da pilulu pijem svaki dan u isto vrijeme, znaci potpuna zastita. Kada sam pred par godina tek pocela piti Novynette ti smeckasti iscjedci su bili vrlo ucestali, poslije su nestali. A vjezbe koje sam radila su uglavnom bile sve za trbuh i noge, ali osjecam upalu u nogama i trbusnim misicima jer se inace ne krecem uopce nista. Ukoliko je to od vjezbanja, moram li pripaziti na nesto ili ce proci kada budem u boljoj formi?

Hvala Vam i lp

Kika2102

23.04.2017. 20:15

Hvala na brzom odgovoru!
Zanima me jos samo, ako se tableta uzima svaki dan bas u isto vrijeme i jos zastita kondomom, mogucnosti za trudnocu ne postoje uopce, zar ne?

Ivo Balenović, dr. med.

24.04.2017. 18:35

Ne postoji nikakva mogućnost trudnoće niti uz samo jedan od oblika kontracepcije