Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji izcjedak


Autor Poruka

amellii

01.08.2013. 14:35

Veliki pozdrav,
molim Vas da mi odgovorite na moje slijedece pitanje, koristim Yasmin tablete vec nekih skoro godinu dana i do sada nisam imala nikakvih problema niti promjena,sve je islo u najboljem redu,redovne menstruacije,normalne u pauzama koje su pravljene pravilno.medjutim proslu pauzu menstruacija mi je dosla (ako mogu nazvati menstruacija) u nekakvom cudnom stanju,nije bila crvena vec je vise bio neki smedji izcjedak,sluzav i gust,sa vrlo malo crvenim tragom, trajala je nekih 3-4 dana sto sam poslije toga i nastavila poslije pauze od 8 dana piti Yasmin tablete i htjela sam pricekati narednu pauzu i menstruaciju s uvjerenjem da ce biti normalna,medjutim nakon popijene i ove kutije (trenutno sam na pauzi od 7 dana) dobijem opet kao "menstruaciju" i opet je smedji izcjedak,gusti,sluzav bez ikakvog neugodnog mirisa i traje kao menstruacija jos uvijek s blagom ponegdje crvenom bojom ali vrlo malom.molim Vas za vase misljenje da li je to normalno i da li ce se to vratiti u normalu sve sa normalnom menstruacijom..ili mi predlazete nesto drugo da je u pitanju?
unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.08.2013. 17:40

Oskudna menstruacija odraz je atrofije sluznice maternice. Dakle to vas ne mora brinuti. No iscjedak koji ima neugodan miris pomješan sa menstruacijom daje takav iscjedak.
Dakle savjetujem pregled i liječenje upale u rodnici.

amellii

02.08.2013. 17:20

Molim Vas vezano za ovo gore pitanje samo da se nadovezem,dali da nastavim piti Yasmin tablete sad poslije pauze i s obzirom da ja imam 30 godina a koliko sam citala da se to desava u menopauzi da li je to ok,da li se ta pojava desila zbog koristenja kontracepcije..ili vec od neceg drugog nastaje?
hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.08.2013. 01:15

Od uzimanja pilula. Nastavite dalje s uzimanjem.

Lala 22

01.12.2013. 20:35

Poštovani,
Imam pitanje u vezi smedjeg iscjetka. Inace pijem Yasmin, medjutim, napravila sam pauzu od nekoliko mjeseci. 13.11.sam dobila menstruaciju i pocela da ponovo pijem Yasmin. Menstruacija je kao i obicno trajala 5-6 dana. Nakon 2 dana mi se pojavio smedji iscjedak , a prije toga sam imala odnos (prekinut snosaj). S tim smedjim iscjetkom se povremeno pojavi i krv, ali sasvim malo. Taj iscjedak jos uvijek traje, a uz to i grudi su mi bolne. Zabrinuta sam. Molim Vas , mozete li mi reci o cemu se radi i da li je moguca trudnoca? Unaprijed, hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.12.2013. 21:20

Ne radi se o trudnoći. Radi se o probojnom spoting krvarenju.

Lala 22

09.12.2013. 18:35

Poštovani,
smedji iscjedak je 6.12. presao u menstruaciju. Sljedeci dan sam bila na bazenu i koristila sam tampon, da bi mi se ujutro pojavilo nesto sto do sada nije nikada. Nesto je "ispalo" kao neki ljigavi komad (tesko ga je opisati) bijele je boje sa jednim dijelom crvene boje. I dalje imam krvarenje ali zaista blago. U srijedu bih trebala nastaviti piti Yasmin, Zakazala sam pregled, ali me zanima i vase misljenje. Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.12.2013. 19:00

Ugrušak krvi pomješan s odljevom sluznice endometrija maternice.
Ne vidim problem.