Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trinovum ili..?!


Autor Poruka

marija22

26.11.2007. 21:10

molim Vas savjet;koje pilule!
vec 3 god. od prvog seksualnog odnosa pijem pilule Trinovum, dobila sam ih na preporuku svog ginekologa, godisnje odem na pregled, i svaki puta su nalazi u redu. nemam nikakvih neuspojava, osim sto mi se jedan mj javilo probojno krvarenje 1 dan, kolegica je bila kod drugog ginekologa koji joj je rekao da prestane koristiti Trinovum jer je stetan, i ima previse hormona za mlade osobe, te je bolji za starije, te neka prede na Logest, sad Vas molim da mi date savjet, dali je Trinovum doista jako stetan, i dali je bolje da predjem na neku manje hormoninma doziranu kontracepciju, te koja je najbolja? jer nebi htjela imati problema kroz par godina kad se odlucim za dijete?! imam 22 god.,unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.11.2007. 22:25

Nećete imati problema kad odlučite imati dijete bez obzira koji kontraceptiv koristite. Trinovum jest starija generacija kontraceptiva, ali obzirom da nemate nikakvih problema s njim ja ga vjerojatno ne bih mijenjala dok je dobro.

stela84

23.12.2007. 19:30

Koristim yasmin tablete 2 godine. u pon.sam u 22h navece popila 1. tabletu iz pakovanja, a u utorak navece oko 21h sam imala proljev, potom opet oko 23h,i kada se stanje smirilo popila sam tabletu oko 1h ujutro i legla spavati.zatim sam u srijedu ujutro oko 10h opet imala proljev.nakon toga vise nisam.slijedecu tabletu sam popila normalno u srijedu u 22h.u cet.navece sam imala odnos,i nisam koristila dodatne mjere zastite. da li su se tablete apsorbovale? inace nemam problema s proljevom vezano za tablete, nego sam se samo prehladila.

u sub. navece sam opet u 22h popila tabletu,ali sam oko 23h imala stolicu,koja nije bila bas proljev, ali posto nisam mogla procijeniti je li ili nije, postupila sam kao u slucaju propustene tablete i popila jos jednu tabletu odmah poslije,za svaki slucaj. Da li da nastavim piti tablete normalno i treba li mi dodatna zastita?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.12.2007. 01:10

Nastavite piti normalno, ne treba vam dodatna zaštita, sve je u redu.