Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


u cemu je problem


Autor Poruka

sladja

01.11.2007. 22:35

Postovanje,
Od januara uzimam pilulu Jeanine (imam 36 god i dvoje djece). Zadnju pilulu sam popila u petak 26.10. (sve su redovno popijene) a u nedelju 28.10 sam imala odnos oko 9h. Kako me uhvatila panika otisla sam u apoteku i kupila postinor2, prvu tabletu sam popila oko 15h (28.10 nedelja) a drugu u ponedeljak (29.10). Obicno dobijem dva dana nakon prestanka uzimanja pilula. Sada jos uvijek nisam dobila. Jeli moguce da sam trudna?
Zahvaljujem na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

01.11.2007. 23:45

Koliko sam shvatila, vi ste drugi dan sedmodnevne pauze imali odnos i zato ste koristili hitnu kontracepciju? Ne mogu uopće shvatiti kako vam je tako nešto moglo pasti na pamet, ali nemojte se čuditi što još ne krvarite - a bojim se da ni ne znam kad ćete. Trudni gotovo sigurno niste. Drugi put kad imate takvu ideju prvo se savjetujte s nekim tko nešto zna o uzimanju kontracepcije.

sladja

02.11.2007. 21:20

Dobra vecer,
da dobro ste shvatili sto sam uradila. danas sam se cula sa svojim ginekologom koji mi je ocitao 'bukvicu' onako u soku i prilicno nesiguran rekao mi je da veceras nastavim sa novom tablom Jeanine pilula. Kad sam otisla da ih kupim apotekarka mi je savjetovala da je bolje da ih ne pocinjem piti, obzirom da sam vec unijela previse hormona, vec da sacekam da dobijem i tada pocnem.Sada sam ponovo u nedoumici! U medjuvremenu sam uradila test na trudnocu koji je bio negativan. Prije godinu dana sam imala kiretazu i zbog straha da ne ostanem trudna odlucila sam da je sigurnije da i pored pilula popijem postinor i eto sto sam napravila.
U svakom slucaju hvala sto ste nasli vremena za mene.
Srdacan pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2007. 11:25

Evo ja ću vas dodatno zbuniti i prilično sigurno u sebe vam reći da ne bih uzimala ništa do one druge menstruacije - nemojte biti sama sebi neprijatelj. Mjesec dana će i kondom poslužiti svrsi.