Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane35 i gljivice


Autor Poruka

anja_13

02.11.2007. 21:20

Poštovana! Pijem diane 35 vec 3.5god jer imam policisticne jajnike.Napravila sam jednu pauzu na svoju ruku nakon cega mi je dokt. rekla da nisam smjela al bojim se nuspojava hormona (o kojima nismo pricale).Prvi put kad sam ih dobila,takoder, sam dobila i canesten.Doktorica je rekla da je to zbog prevencije jer cu zbog diana bit podloznija gljivicama.Od nuspojava grudi su mi narasle za 2 broja i cesto osjecam popodne mučnine(naravno, moguci su i drugi razlozi).S kožom nisam imala problema ni prije.Medutim, vec od iduceg pregleda pa do danas(3god) imam problema s gljivicama.Uzimala sam canasten, a zadnja 2 puta rojazol. SImptomi koje imam nisu neki tako da ih sama ne bi zapazila, eventualno iscjedak (vise ne znam ni sta je noramlno) i svrbez ali rijetko(al to bi mogla pripisat rastu dlacica).Nervozna sam,najvise, jer od doktorice ne mogu dobit ni 5 min da mi objasni malo vise kako se rijesit tih gljivica i kako sam ih uopce dobila,te dal su diane uopće dobre(sve sto znam je s neta i foruma).Na zadnjem pregledu sam bila pred 2 mj i nakon pregleda odmah me poslala sestri s rijecima da je sve ok, a onda mi sestra da recept za rojazol i kao da uzimam jednu kutiju sad a drugu iduci mjesec radi kozmetike.Strasno sam zbunjena i zabrinuta (oko diana i gljivica),molim vas ako mi možete nešto napisat o tome da idući put dođem na pregled sa spremnim pravim pitanjima.Hvala puno!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2007. 11:25

Ne znam što bih vam rekla, osim da ovo što ste ovdje napisali meni, trebate reći svojoj doktorici i tražiti objašnjenje za sve što vas zanima. Ukoliko ona ne može ili nema vremena dati vam odgovore, možda trebate promijeniti ginekologa.
Inače, ne mislim da se s vama dešava išta zabrinjavajuće - ali to trebate čuti iz usta onog tko vas pregleda pa ćete se bolje osjećati.