Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin i kantarionovo ulje


Autor Poruka

papričica

03.03.2008. 21:55

Imam jedno pitanje, nadam se da ćete mi moći pomoći, jer ne bih htjela imati problema sa nezeljenom trudnoćom.
Dakle, na 24. stranici uputstva Yasmina pise "Neki lijekovi mogu onemogućivati željeno djelovanje oralnog kontraceptiva. Među njima su: .... te biljni lijek gospina trava"

Pošto mi se candida vratila, tj. već mi se dugo vremena, isprobat cu onu prirodnu metodu sa češnjakom i uljem od kantariona (gospinog ulja, gospine trave, kako hoćete). E sada, u uputstvima pise da gospina trava (il kantarion, ne) onemogucavaju zeljeni ucinak kontracepcije. To se misli na uzimanje kantariona oralno il vaginalno... ili oboje?

Unaprijed hvala, Nikolina

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.03.2008. 23:10

Misli se na uzimanje kantariona oralno. Međutim, ključna riječ je MOGU smanjiti kontracepcijsko djelovanje. Nije sigurno. Ali tako se farmaceutska industrija štiti od tužbi.

papričica

04.03.2008. 12:35

Hvala Vam na odgovoru.

Znam da se nabrajanjem svih mogućih nuspojava štite od tužbe, samo mi je trebao netko stručan u tom području potvrditi ono što sam pretpostavljala.

Još jednom hvala,

Nikolina