Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaboravljena pilula


Autor Poruka

orangina89

10.10.2013. 23:20

Pozdrav svima,

Zamolila bih nekoga da mi odgovori na par nejasnoca oko zaboravljene pilule. Vec par mjeseci pijem Yaz pilule. Prosli mjesec sam zaboravila u zadnjoj sedmici popiti jednu rozu pilulu, sutradan sam popila dvije i redovno nastavila piti do kraja blistera. Na zadnjoj bijeloj piluli uvijek dobijem mjesecnicu i takodjer sam dobila i taj mjesec na vrijeme. Ono sto mene zanima je da li ta zaboravljena pilula proslog mjeseca ima ikakvog ucinka na ovaj mjesec, iako ovaj mjesec od prvog dana mjesecnice pijem redovno pilule i skoro u isto vrijeme? Takodjer me zanima da li upala mokracnih kanala, ili bilo kakva upala negativno djeluju na kontracepciju i da li bijelo pranje ima ikakve veze s tim, jer ovaj mjesec mi je bijelo pranje povecano?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.10.2013. 17:35

Nema reperkusije na ovaj mjesec. nema veze s upalom mjehura niti bijelim pranjem.

Snesko

30.11.2016. 21:40

Postovani,

Zaboravila sam da popijem jednu Jazz pilulu, popila sam sutradan zaboravljenu pilulu i od tada sam nastavila da ih pijem redovno, dan nakon zaboravljene pilule je pocelo krvarenje koje nije obilno i traje vec 5.dan, a menstruaciju bi trebalo da dobijem tek krajem naredne nedelje. Do kada moze trajati ovo krvarenje i kada je neophodno da se obratim ginekologu ako se ne zaustavi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.12.2016. 21:50

Stat će. Nastavite dalje s uzimanjem do kraja blistera.

makronka

01.12.2016. 23:40

Poštovani,

Koristim Logest vec 7 godina! Ovaj utorak 29.11 trebala sam početi piti novu kutiju ali sam zaboravila! Zadnji nezaštićeni odnos imala sam u subotu 27.11. I to mi je ujedno bio prvi dan menstruacije. Zanima me kolika je mogucnost trudnoće budući da nisam počela novu kutiju.
Da li da odmah pocnem piti novu kutiju ili da pričekam menstruaciju pa da pocnem piti na prvi dan?
lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.12.2016. 20:55

Neće doći do trudnoće. Započnite čim prije s novim blisterom.