Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

petra1984

14.01.2008. 10:30

Postovana doktorice,
dok sam Vam se prosli put obratila za pomoc nadala sam se da ce problemi nestati, no moj se organizam jos uvijek nije ustabilio. Naime, da podsjetim, unutar pauze od Logesta u trajanju od 3 mjeseca sav mi se menstrualni ciklus poremetio (krvarenje slabog intenziteta u trajanju od 15 dana zaustavljeno Dabrostonom), savjetovali ste mi da napravim UZV sto sam i ucinila (dijagnoza: policisticni jajnici + hormonalni poremecaj uzrokovan prestankom uzimanja pilula). Nakon uzimanja Dabrostona dobila sam menstruaciju 24. dana ciklusa u trajanju od 6 dana (14.-19.12.). Zadnji sam Vam se put obratila 26.12. i to stoga sto mi se opet bio pojavio smedji isjedak. Savjetovali ste mi da pocnem s uzimanjem Logesta da bi se sve dovelo u red uz koristenje dodatne zastite sljedecih 14 dana jer ne znamo koji je dan ciklusa, s cime sam odmah iduci dan i zapocela. Problem je sljedeci: taj prilicno slabi smedji iscjedak trajao je negdje do 9.1. i zatim presao u, nazovimo ga, krvarenje nekog slabijeg intenziteta i traje jos uvijek. Moglo bi se reci da u proteklih mjesec i pol dana prakticki svega tjedan dana nisam imala neki oblik krvarenja. Molim Vas za Vase cijenjeno misljenje: ima li sanse da to trenutno krvarenje ubrzo prestane, tj. bude napokon regulirano Logestom ili se moram hitno javiti ginekologici? Vec sam zaista zabrinuta.

Puno Vam hvala na trudu!

Ono sto

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.01.2008. 11:55

Ako sam dobro izračunala, imate još dvije tablete iz prvog pakiranja Logesta. Popijte ih. Zatima slijedi 7-dnevna pauza u kojoj ćete prvo obilnije krvariti, kao menstruacija, a zatim krvarenje treba potpuno prestati dan dva prije početka uzimanja nove kutije. Ako tako ne bude ne počinjite novu kutiju nego se prije pregledajte kod ginekologa. Mislim i dalje da nema razloga za zabrinutost, ovo se zna dešavati.