Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva - 10 dana nakon operacije


Autor Poruka

Igor29

19.04.2010. 22:45

Poštovani doktore Tomek,
otac je operiran prije 10 dana, jedino što znamo je to da su prvo laserom, pa odmah zatim kirurškim zahvatom izvadili tumor. Nisu nam rekli u kojem je stadiju razvoj raka. Sada se nalazi na poluintenzivnom odjelu, ne osjeća se dobro i već me strah da se nije nešto zakompliciralo. Kako dobiti odnosno zatražiti opis tumora? Kakvi sve problemi mogu nastati kod same operacije? Drugi problem je u tome što mu organizam uopće ne prihvaća hranu, što mi nije čudno jer ga hrane kiselom paprikom i parizerom. Zadnja dva dana povrati sve što stavi u usta, čaj, jogurt, vodu.. Stanje mu se pogoršava iz dana u dan. Koja sve pitanja da postavim doktoru u ovom slučaju? Molim Vas pomozite ako kak možete!

Igor29

24.04.2010. 11:50

Poštovani doktore Tomek,

Otac je 15. dan nakon opreacije na umoru... Prema saznanju doktora, crijeva su se nakon operacije osušila, napravljena je ponovno operacija u kojoj je stavljena vrečica, trenutno boluje od sepse.. Ja ništa tu ne razumijem.. Siguran sam da se radi o nestručnosti operacijskog zahvata jerpostoje još troje bolesnika sa istim posljedicama operacije.. Molim pomoć! Skrivaju istinu! Što se moglo dogoditi?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

16.05.2010. 19:50

Na temelju samo ovog kratkog opisa koji ste naveli ne mogu vam ništa podrobnije odgovoriti. Pretpostavljam da je došlo do komplikacija nakon operacije, to jest infekcije i sepse. To se može dogoditi nakon operacije debelog crijeva budući se u debelom crijevu nalaze bakterije koje, ako dođu u krvotok(sepsa) mogu izazvati ozbiljne probleme pa i smrt bolesnika. Najbolje je da zatražite razgovor s kirurgom koji ga je operirao ili s liječnikom specijalistom intenzivnog liječenja koji se o njemu brine u jedinici postoperacijske njege.