Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tumor debelog crijeva


Autor Poruka

mili86

27.07.2010. 23:40

Postovani,moja sestra se operisala prije mjesec dana od tumora na debelom crijevu,u pitanju je maligni,po nalazima nije se nigdje prosirio,tj.nema ga ni u krvi niti na jetri niti bilo gdje. Htio bih da mi kazete kakve su sanse da da se produzi zivot jer ona ima 28 godina i morace na hemoterapije moguce i na zracne,da li vi mislite da li ce se on vratiti? Ovo je njen PH nalaz koji su oni ustanovili prije operacije ADENOCARCINOMA MUCINOSUM(singet ring) INVASUM INTESTINI CRASI ,izasla je iz bolnice veoma je smrsala prije operacije zbog proliva a i posle operacije tako da sve u svemu je smrsala oko 15 kg! Doktor je rekao da se nigdje nije on prosirio i da je zadovljovan sa operacijom samo sto ima jedan problem koji se on plasi a to je da je ona veoma mlada....

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.08.2010. 22:40

Na temelju ovih podataka koje navodite, a koji su vrlo površni i opčeniti, ne mogu vam dati nikakvu podrobniju prognoszu. Za prognozu je važan podatak koliko duboku u stijenku crijeva i okolno tkivo je tumor prodro i da li su i koliko njih limfni čvorovi bili zahvaćeni tumorom.