Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zadebljanje na crijevima


Autor Poruka

KokoLu

17.08.2011. 10:35

Poštovani,
u donjem dijelu trbuha na lijevoj strani imam povremene bolove i pipam rukom zadebljanje koje se osjeti najviše ujutro. Kad pritisnem rukom dobijem vjetrove ili odem na wc i ono se smanji. Primijetila sam da stolice imam nešto češće nego inače. Prije mjesec dana vadila sam krv, željezo mi je bilo 2. Napominjem da sam imala 2 carska reza, pa sam dosad mislila da su to možda priraslice nakon operacija. Kod gastroenterologa sam se uspjela naručiti tek početkom prosinca. Prema Vašem mišljenju, trebam li pregled obaviti prije, privatno, ili nije panika?
Unaprijed hvala, lijep pozdrav!
Sonja

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.08.2011. 22:50

Pročitajte odgovor Prelijeppoj i Babi185.

briganebriga

16.09.2011. 03:00

poštovani, imam 20 godina,
prije godinu dana dobila sam gastritis kada sam to uspješno liječila tabletama te od tada nisam imala poteškoće, inaće sam sklona aftama i hemeroidima a od prije 4 godine sam imala teške upale krajnika sa posljedicama kada sam skinila 10kilograma

sada unazad mjesec dana u stolici sam primjetila svježu krv i sluz i to ne proljevastu te jednom dnevno te ni jedan drugi simptom mi bol u abdomenu ni temp ni slabost ništa, otišla sam liječniku koji nije napravio digitorektalni pregled već mi je rekao da je to neka bakterija i dao mi sinersul te ako ne prestane da se javim, inače sam završila srednju medicinsku školu i znam toliko da znam da nisu u pitanju hemeroidi, nakon pet dana nije prestalo i otišla sam ponovo te me je poslo na stolicu bakteriološki . u među vremenu je taj doktor otišao te mi je njegova zamjena koja je pogledala nalaz stolice koji je bio negativan rekla da to sigurno ni nije bilo to što je rekao te ako se javi ponovo da dođem. nažalost se prije par dana krv ponovo javila a mene je strah otići doktoru jer stalno mislim da je upitanju rak debelog crijeva i bojim se kolonoskopije. od tada mi je stolica konzistencije kao spužve, imam mnogobrojne vjetrove.
što mi je činiti i mislite li da imam pravo strahovati?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.10.2011. 10:30

Morate otići liječniku i tražiti pregled gastroenterologa. Prema vašem opisu ipak se najvjerojatnije radi o hemeroidima, međutim moglo bi se raditi i o iritabilnom kolonu ili čak o nekoj od upalnih bolesti debelog crijeva. Mala vjerojatnost postoji i da se radi o polipu ili tumoru. Međutim, o čemu se točno radi ne može se ustanoviti bez rektoskopije i kolonoskopije.