Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ARIMIDEX drugo mišljenje


Autor Poruka

ciara46

01.02.2009. 15:10

Poštovani, molim Vaše mišljenje glede uzimanja Arimidexa. Odstranjena mi je dojka i već 1 god pijem Arimidex. Nalaz: Ca neuroendokrinum mammae gr.I pt 1,0 cm, sine metast.0/25, 100% pozitivan na estrogene,PR I HER neg.
Kako imam 62 god i prije 6 god sam odstranila sve vaginalno radi prolapsa, jedan od liječnika na kontrolnom pregledu nakon godinu dana mi je rekao da ja uopće ne trebam piti Arimidex jer su mi odstranjeni jajnici, našto sam se ja zaprepastila i odjurila drugom liječniku u istoj ustanovi koji mi je rekao da to nije istina i da moram piti jer moj organizam pohranjuje estrogen mimo jajnika? Molim sada Vaše cijenjeno mišljenje kako bih se umirila. Hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

08.02.2009. 22:05

Drugi liječnik je u pravu. U tijelu žene estrogeni se u manjoj količini stvaraju i nakon što jajnici više ne funkcijoniraju(ili su odstranjeni kao kod vas). Arimidex sprječava stvaranje estrogena i prema tome trebate ga uzimati.