Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ARIMIDEX ILI NOLVADEX ILI ?


Autor Poruka

POKEMON

31.01.2008. 12:05

Molim vas dami odgovorite koja je razlika između arimidexa i nolvadexa ? Te ako se mora uzimati nolvadex da li postoji neki zamjenski lijek a da nije na listi pa se mora doplaćivati ili nešto slično .

Zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

10.02.2008. 19:25

Razlika između Nolvadex-a i Arimidex-a je u mehanizmu djelovanja. Obadva su vrlo dobri i djelotvorni lijekovi koji su značajno unaprijedili liječenje bolesnica s hormono-ovisnim karcinomima dojke. Svaki od njih ima svoje vrlo jasne indikacije. Arimidex mogu uzimati samo žene u postmenopauzi(najmanje godinu dana od zadnje menstruacije bez ikakvog krvarenja).

ciara46

02.12.2008. 20:05

Imam 62 godine. Uzimam godinu dana ARIMIDEX kao jedinu terapiju nakon odstranjene dojke (karcinom I .stupanj, 100% estrogenski ovisan. Na posljednjoj kontroli kod onkologa kažem mu da sam prije 5 godina odstranila jajnike i maternicu. On mi kaže jesam li to nekom rekla, jer da meni ne treba nikakav Arimidex ni išta drugo. Nitko me nije to ni pitao(internist), niti je pročitao moju anamnezu. Potpuno sam zbunjena jer sada neznam jesam li uzalud pila godinu dana lijek koji mi je udario na zglobove, mogu li prestati ili uzimati nešto drugo kao preventivu. Hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.12.2008. 21:35

Arimidex nist pili uzalud i trebate ga nastaviti uzimati još četiri godine, ukupno pert godina. Arimidex je lijek upravo za bolesnice poput vas koje su u postmenopauzi, svjedno dali prirodno ili nakon operacijskog odstranjenja jajnika.