Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carcinoma ductale invasium mammae


Autor Poruka

anamar

22.04.2009. 23:05

dvadeset dana prije poroda napipala sam kvržicu u lijevoj dojci..obavljena je punkcija,te nakon operativnog zahvata(quadrantectomia,lat sin.) patohistološki nalaz je:Tumorski cvor promjera 1,3 cm,građen od izrazito atipičnih i polimorfnih stanica koja tvore solidna žarišta,preko 20 mitoza na 10 VVP,nema tubularnih formacija. Spada u treću skupinu.Estrogenski i progestronski receptori negativni,HER 2 negativan. U 13 limfnih čvorova nema zloćudnog tkiva,kao niti u 5 komadića tkiva na udaljenosti 1,5 cm od tumora. Imam 36 godina,pa me zanima s obzirom na dijagnozu i godine koju Vi preporučate terapiju ??? Da li Vi mislite da bi bilo poželjno u terapiju uključiti i Taxol?????? Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru!!!!!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.05.2009. 22:40

Kod vas se radi o visokozloćudnom, ali malom tumoru koji se nije proširio u pazušne limfne čvorove. Imate preko 82% izgleda da bez ikakvog liječenja preživite 10 i više godina. Uz kemoterapiju koja sadržava antracikline, ciklofosfamid i 5-fluorouracil ti se izgledi povećavaju za još oko 7%-8%. Uključivanje taksana te bi izglede popravilo za još dodatnih 1-2%.