Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dali moze posle letrozole opet tamoksifen?


Autor Poruka

peperutka

24.09.2012. 19:40


Evo opet pisem jer nemam Vas odgovor,

Postovana , 14.09.2012 dobila sam Vas odgovor da Avomit nije zamena za Tamoksifen nego za smanjenje mucnine i povracanja.Jas sam ovu terapiju dobila od mog onkologa u Skoplju i on je mene ubedio da je to isto sto i Femara i da sad nakon 2 godine prestanka menzisa daje ovaj lek.Ovaj lek ne uzimam u apoteku nego dobijam na klinici Onkologije i pise original- AVOMIT-2,5 MG.LETROZOLE.Molim Vas jos jednom za brz odgovor i ako ovaj lek nije pravi dali sad nakon mesec dana sto ga uzimam moze opet da se vratim na Tamoksifen. Ja od tamoksifena nisam imala nikakve probleme a sad od ovaj lek imam malaksanost, trnjenje u operiranu grudu,pojacan vaginalni iscedak ,bledilo na licu.Da Vam dam i podatke tumora.Definitivna histopatoloska klasifikacija- pTNM=pT1c G1 pNO Cx NG2 L1 Vo stage I A. Unapred Vam hvala i cekam Vas brzi odgovor.

Katarina Antunac, dr. med.

05.10.2012. 13:55

U pravu ste, Avomit je letrozol, Femara je također letrozol, radi se o različitim tvorničkim (zaštićenim) imenima istih lijekova a različitih proizvođača, dakle u oba slučaja radi se o letrozolu.
Pod imenom Avomit se u nekim zemljama prodaje lijek za prevenciju mučnine i povraćanja. U Makedoniji se očito pod imenom Avomit prodaje letrozol. Nesretno je odabrano isto zaštićeno ime za 2 različita lijeka što me je zbunilo.
Nakon 2 godine tamoksifena može se prijeći na adjuvantnu terapiju inhibitorima aromataze, što uključuje i letrozol. U najčešće nuspojave letrozola spadaju bolovi u kostima, te malaksalost, dakle moguće je da su Vaše tegobe uzrokovane latrozolom. Preporučujem da prestanete uzimati letrozol 4-5 dana da vidite hoće li se smetnje smanjiti. Ukoliko nestanu, a po ponovnom uvođenju letrozole se opet jave, znači da ih možemo pripisati letrozolu te bi svakako u dogovoru s Vašim onkologom trebalo razmotriti povratak na tamoksifen.