Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


negativni receptori


Autor Poruka

pupica

17.09.2012. 14:55

Poštovanje.

Možete li mi, molim Vas, reči kakve su šanse za izlječenje kod slijedeće dijagnoze:

CDI gradus 3, Er i Pr negativni, Her 2 negativnan, KI67 100%, sine meta axillae 0/16, pT 6mm
T1N0M0
Završen ciklus od 6 kemo po AC shemi i 30 zračenja.
Tumorsi marker 15-3 je sada 21.
Dob 50 godina , uslijed kemo prestanak menstruacije.
Može li se ovako agresivan oblik karcinoma izliječiti? Kakav je postotak preživljavanja? Nakon koliko godina od dijagnoze bi se moglo reči da je bolest pobjeđena obzirom da sam pročitala da se ovakvi tumori vrlo brzo varačaju?
Hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

24.09.2012. 11:00

Kod Vas se radi o stadiju IA raka dojke kad je vjerojatnost izlječenja oko 90%. Provedeno je svo dostupno adjuvantno liječenje (operacija, kemoterapija, zračenje).
Kod onkoloških bolesnika obično govorimo o izlječenju kad su bolesnici bez znakova bolesti 5 godina od postavljanja dijagnoze te rpovedene terapije.

pupica

26.09.2012. 15:55

Zahvaljujem na brzom odgovoru koji mi je donio malo optimizma.
Imam još jedno pitanje koje nema baš direktne veze sa samom bolešću i možda će izgledati čudno. Naime, čula sam da se oboljeli od karcinoma nikada više ne smiju podvrgnuti bilom kakvom tretmanu koji uključuje strujne impulse, pa je tako zabranjena sva terapija strujom kod bolesti mišičnog i koštanog sustava, ali i svi oblici kozmetičkih tretmana.. Što je u svemu tome istina, i ako su karcinomi kontraindikacija za tretmane na bazi struje, zašto je to tako?
Hvala još jednom.

Katarina Antunac, dr. med.

12.10.2012. 13:25

Fizijatri ne preporučuju da se područjer u kojem je bio tumor (u Vašem slučaju dojka) te pripadajuća limfna drenaža (aksila, područje iznad ključne kosti ) tretira strujom ili ultrazvukom jer prema nekim ranijim studijama postoji povećan rizik da u slučaju takvih tretmana dođe do povrata bolesti. Navedena teza nije u potpunosti potvrđena. Međutim, nema zabrane za provođenje terapije strujom ili ultrazvukom na drugim područjima, kod bolesnbica s preboljelim rakom dojke to bi bilo npr, na područje kralježnice, koljeno i sl. Dakle, zasad je preporuka izbjegavati primjenu struje ili UZV-a samo na područje u kojem je bio tumor.