Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Invazivni rak dojke - liječenje?


Autor Poruka

Nikolina80

26.05.2007. 18:16

Dobar dan!
Moja sestra ima 35 godina i u ponedjeljak su joj na rutinskom pregledu otkrili kvrzicu koju su odmah potom punktirali. Nalazi su stigli odmah u srijedu - Invazivni duktalni karcinom dojke, odmah je jucer isla na operaciju i koliko smo do danas saznali izvadili su joj cvoric koji je velicine 1 cmx 12mm, i nekoliko limfnih cvorova. To je poslano na daljnju analizu, i su joj rekli da uobicajeno slijedi kemoterapija. Prije operacije su joj rekli da najvjerovatnije nece dirati limfne cvoreve, pa su ih ipak vadili.
Posto nalazi trebaju biti gotovi tek u cetvrtak - mozete li vi ista reci sto sve mozemo ocekivati? Posto ona zadnjih nekoliko godina zivi u Njemackoj i tesko se sporazumijevati na stranom jeziku, imamo nekih nejasnoca. Lijecnici su joj danas rekli da nista nece znati dok ne utvrde koji je tocno karcinom.
Ja sam citala da se uzorak salje na analizu da bi se utvrdilo kojom terapijom se lijeci karcinom. Sto moze biti najgore sto se moze desiti?
Unaprijed zahvalana!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

28.05.2007. 22:35

Na žalost niti ja vam ne mogu ništa pobliže objasniti dok nalazi ne budu gotovi.

Nikolina80

04.06.2007. 17:00

Evo, stigli su nalazi.
pT2 N2 2a M0 G2
Citala sam ponesto o tome i saznala sam da je to tumor srednji, i da nema udaljenih metastaza. Mozete li nam Vi reci nesto vise. Sada slijedi kemoterapija. Kakve su prognoze?
Unaprijed se zahvaljujem!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.06.2007. 00:25

Radi se o stadiju IIIA. Petogodišnje preživljenje bolesnica u tom stadiju je oko 50%. Uz kemoterapiju i zračenje te imunoterapiju Herceptin-om i hormonoterapiju, ako se radi o HER-2-pozitivnim tumoru, odnoso hormono ovisnom tumoru, ti se izgledi povećavaju za 30%-35%.