Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KONTROLA DOJKI UVZ


Autor Poruka

andreb

20.12.2010. 23:30

Postovani,

imam 25 godina i prije godinu i pol sam napipala neku razliku na dojkama odnosno iznad desne bradavice, otisla sam na ultrazvuk i nalaz je bio uredu, zatim sam nakon godinu dana opet isla na ultrazvuk dojki i nalaz je isto bio uredu, receno mi je da mi je jedna dojka jace gradje, i da nema nikakvih promjena...ja tu razliku i dalje napipam i zanima me da li je moguce da ultrazvuk ne moze vidjeti neke promjene, a ja ih mogu napipati...i da li je moguce da jedna dojka bude jace gradje?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.01.2011. 22:10

Dojke nikada nisu potpuno simetrične. Kod nekih žena se to uočava i prostim oko, a kod nekih tek pregledom ultrazvukom. Također vi u dojkama možete napipati i određene strukture koje se na ultrazvučnom pregledu pokažu kao potpuno normalne, a vama se pipanjem čone kao nešto nenormalno. Važno je da nastavite paziti na svoje dojke i odlaziti na redovite kontrole svaku jednu do dvije godine.