Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržica u dojci


Autor Poruka

1984 ZG

28.01.2009. 22:10

Prije godinu dana osjetila se bol u lijevoj dojci.Bol se pojavljivala s vremena na vrijeme,samo na jednom mjestu,možda par puta dnevno i kratko bi trajala.U početku sam mislila da je zbog grudnjaka,al onda sam opipala, na otprilike tom istom mjestu gdje se bol javlja,malenu kvržicu,pomičnu,zapravo jako teško opipljivu.Imam 24 godine pa nisam dizala veliku paniku oko toga,a i bol se s vremenom više nije pojavljivala.Prilikom samopregleda ni kvržicu više nisam mogla napipati.Od toga je prošla skoro godina dana i meni se ta ista bol opet pojavila,rijeđe nego prije i osjetim ju nakon menstruacijskog ciklusa.Kvržicu sam opet opipala na istom mjestu kao i ranije...i dalje je jako malena i pomična.Zanima me što bi to moglo bit,s obzirom na moje godine ne želim stvarati paniku prije vremena....??Unaprijed hvala na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.02.2009. 14:40

Bol u dojci najčešće je posljedica fibrocističkih promjena u dojci, a često se javlja u predmenstruacijskom periodu. Najbolje je da se javite liječniku na pregled i on će tada utvrditi o čemu se radi i da li su potreben dodatne pretrage.