Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Carcinoma ductale invasivum


Autor Poruka

milanka

26.01.2009. 18:50

Puno vam hvala na odgovoru, bas ste me obradili odgovorem. Vollela bih jo s samo da vas pitam nesto u vezi mene, posto je moja mama eto operisana od karcinoma dojke citala sam da i ja kao njena cerka spadam u rizicnu grupu pa bi trebala da cesce idem na kontrole. Zelim da vas pitam dali mogu da idem na kontrolu sada posto dojim bebu, dali bi to valjalo zbog bebe, i na koliko godina treba da pocnem sa mamografijom, sada u decembru sam napunila 34 godina. Jos jednom, puno vam hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.01.2009. 11:55

Ako nije bilo drugih slučajeva raka dojke kod bliskih rođakinja, vi nemate nšta veći rizik nastanka raka dojke negoli ostale žene. Rizik pojave raka dojke u žena do 39. godine iznosi svega 0.5%. U fazi laktacije nije moguće obavljati niti ultrazvuk dojke niti mamaografiju budući zbog promijenjenog tkiva dojki te pretrage ne bi dale pouzdane rezultate. Prema najvišim standardima(SAD) kod žena s prosječnim rizikom, a vi spadate u skupinu, prvu se mamografiju preporuča učiniti tek nakon 40 godina života.