Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim savjet


Autor Poruka

dkbaki

03.02.2009. 18:05

napravljen ultrazvuk dojki i nalaz slijedeći:"Lijevo na granici gornjih kvadranata ,paramamilarno vidi se hipoehogena formacija iregularnih kontura veličine 3,6mmx3,2mm."Nakon toga napravljena punkcija i nalaz slijedeći :"U razmazima punktata hipoehogene lezije vel. 3,6x3,2 mm na granici gornjih kvadranata lijeve dojke paramamilarno vidi se nešt nakupina žljezdanog epitela mjestimice s preklapanjem jezgara te periferna krv.,.Također učinjen i tumorski marker kojemu je rezultat 21,9.
Inače imam 37 g ,menstruacije redovne ,rodila dvoje djece,dobrog zdravstvenog stanja osim astme koju imam od djetinjstva i koja je pod kontrolom.
Molim mišljenje i koji je slijedeći korak?
Zahvaljujem.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

08.02.2009. 22:05

U punktatu tvorbe, citološki nisu nađene zloćudne stanice. Međutim citološki se nalaz ne može smatrati potpuno sigurnim. Jedini način da se sa sigurnošću utvrdi da li je opisana tvorba u vašoj dojci tumor ili ne je biopsija, to jest odstranjenje tvorbe u cijelosti i patohistološki pregled tkiva.