Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim vas za mišljenje


Autor Poruka

Toniii

15.01.2009. 17:40

E ovako, prije kojih 2 tjedna sam izasao vani bez majice (znam da je glupo na minus sto izlazit tako ali mi se žurilo) i osjetio sam da su mi se bradavice podignule ali nakon nekog vremena kad sam se ugrijao u kuci osjetio sam bol u desnoj bradavici i sutradan se tu pojavila kvržica veličine 8-9 mm bila je bolna i okrugla, nakon tjedan dana kvržica je prestala boljeti i bolila je samo na dodir (kad malo jače pritisnem)! sada se ta kvržica "razlila" izgubila je onaj oblik koji je imala (okruglasto) i manje boli kad je diram malo duže (izmasiram)... meni je 19 godina i na internetu sam čitao svašta, čitao sam da može biti rak dojke, upala neka itd... e sad ako mi možete dati bar neko mišljenje stručno bio bih zahvalan jer me ubi ovo traženje po internetu (doktoru idem u ponedjeljak)...

i da... prije 2-3 dana me počelo grlo bolit i počeo sam piti antibiotike (ceporex) i kvržica se od tada počela spuštati (možda sam to umislio ali manje me i boli), pogledao sam u papiru koji je došao uz antibiotike i tamo piše kao da ceporex djeluje i na upalu mekog tkiva i još neke upale, pa eto... svako mišeljenje je doborodošlo...


Unaprijed HVALA!!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

16.01.2009. 17:30

Otiđite liječniku na pregled, on će vam dati mišljenje. Bez pregled bolesnika, samo na temelju opisa stanja od strane bolesnika ne mogu vam dati nikakvo mišljenje.

Toniii

16.01.2009. 19:45

bio sam u liječnika (dermatologa) danas, i vadio sam krv... nalazi su mi uredni i nema nikakvih odstupanja...
liječnik je opipao i rekao je da misli da je neki benigni tumor pošto je pokretan i inkapsuliran, rekao je da nastavim piti antibiotike još 2 tjedna i da stavljam obloge od borne kiseline 3% i ako ne bude nekih promjena da idem na ultrazvuk.
još je rekao da bi me slao na ultrazvuk ranije da misli da je nešto ozbiljno ali ovako kao nema potrebe za žurbom nekom!
e sad možete li mi dat neko vaše mišljenje u vezi toga svega?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.01.2009. 20:05

Postupite po savjetu liječnika.

Toniii

27.01.2009. 04:30

eeeeej, evo samo da se javim da je sve okej (bar tako kaže doktorica)... inače bio sam na ultrazvuku i samo sto sam legao na stol doktorica je samo sekundu-dvije opipala i rekla odmah da to nije ništa (nemate pojma koje je to olakšanje happyhappy)... nakon pregleda ultrazvukom je rekla da nije nikakav tumor nego ginekomastija, pregledala mi je i limfne čvorove po vratu i svi su do 1.3 cm veličine (kaže da je to normalno), pregledala je i štitnjaču (nema problema ni sa njom koliko je ona vidila)...malo se začudila kad sam joj rekao da imam 20 godina i rekla da napravim nalaze hormona jer se ginekomastija javlja kod osoba u pubertetu. naravno i to sam uradio i sve je bilo u redu!
Hvala i Vama na vremenu...

pozdrav

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.01.2009. 11:55

Zaista mi je jako drago da je sve u redu. Istini za volju, u vašim godinama nije niti za očekivati nešto ozbiljno, ali uvijek se treba osigurati.
Želim i dalje dobro zdravlje!

jasamivan

30.01.2009. 18:25

dobar dan... imam potpuno isti problem kao Toniii ali u mene je Prolaktin povišen (630)...
kod endokrinologa bih trebao ići idući petak pa ako mi možete reći neke uzroke koji bi mogli dovesti do povećanja Prolaktina bio bih zahvalan!

Imam 20 godina!


Hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.02.2009. 14:40

Najčešći uzrok povišenog prolaktina u serumu su promjene u žlijezdi hipofizi koja se nalazi na bazi mozga. To je najčešće benigni tumor. Sva daljnja objašnjena će vam dati liječnik endokrinolog.