Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PET CT_rak dojke


Autor Poruka

dorita

09.11.2017. 16:10

Postovana doktorice Antunac,
molim Vas za pomoc. Radi se o slijedecoj situaciji-mama je 13.10.imala mastektomiju desne dojke i aksile. Phd je pokazao multifokalni tumor-jedan velicine 2,8cm a drugi 3cm
Uklonjeno je 18 limfnih cvorova, 10 pozitivnih koji su probili cahuru.Tumor je Er pozitivan(90%), Her2pozitivan i gradusa III.
Na konziliju su je poslali na PET CT pretragu na koju je narucena 4.12. plus jos obrada rezultata tjedan dana nakon cega se treba vratiti na konzilij. Zanima me da li je to predugo vremena od operacije da se zapocne sa kemoterapijom?
Jer dok docekamo rezultate PET CTa i pocetka kemoterapije proci ce skoro 2,5 mjeseca od operacije?
Da li se isplati uloziti novce u privatan PET da bi brze zapoceli sa kemoth. ili se u tih mjesec i pol dodatnih ne moze puno toga dogoditi/promijeniti?

Zaista bi Vam bila zahvalna kada biste me uputili na pravo rjesenje? Jer na konziliju su rekli da se na pretragu ne ceka dugo, napisali su zurno..ali meni ovo sve skupa djeluje poprilicno dug period.


Hvala Vam unaprijed.
Srdacan pozdrav

Katarina Antunac, dr. med.

16.11.2017. 10:45

Poštovana,
mislim da nećete puno postići požurivanjem pretrage, bolest se svakako neće proširiti unutar tjedan dana ako se već nije proširila i prije. Osim toga, potrebno je da prođe određeno vrijeme nakon operacije kako bi se bolesnica oporavila da bi mogla primiti kemoterapiju.