Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje, molim odgovor . Tomor Dojke


Autor Poruka

09.09.2006. 22:00

Sada imam punih 69 godina:
20.4.2000 g opirirao sam u klinici za tumore tumor na desnoj sisi,operaciju je vodio dr. Vrdoljak.Poslie operacije primio sam 18 zračenjaTD 45 Gy, te trošio sam 4 godine Nowoldes 10 mg. Poslije mi je obustavljeno radi naglog pada trombocita.
Dijagnoza:Ca mammae 1,dex-op. Biopsioprob.ablatio mammea dex cum diss.axila PHD:ca duct.inv.,gr,II-sine meta:T2NOMO ER-0 PR-17,3, Her2 +++ 3+.
Redovito sam obavljao kontrole i nije bilo nikakovih novih znakova bolesti.
20.3.2006 godine otkrivene su promjene a plučima,napravljena je brohoskopija i , patološka obrada, izvršen je CT Toraksa i Abdomena, zatim CT mozga i pregled kostiju. Citološki nalaz: Ograničena lezija desnog pazuha, strane stanice nisu nađene, Markeri cea 15-3 13 CEA 0,5 PSA,9,4.
Dijagnoga :adinomcarcinoma metastatijum,verosimiliter mammea.
Primio sam 6 kemoterapija; Fluorouracilom 1100mg,andriablastinom 110 mg endoxanom 1100 mg,
Primio sam 3 puta herceptin, ponovno su mi odobrene tri kure.
RTG pluća poslije kemoterapije i kure herceptina pokazuje regresiju promjena vidljiva lezija 12 mm desno u projekciji stražnjeg okrajka 6 rebra.
Inače se osiječam dobro nemam problema sa disanjem, dobro jeden nema gubitka težine ,aktivan sam i hodom cca 10 km dnevno.
Sada trošim neke biljne lijekove i to Antioksidant 5x4 B-fit Tabletan 5x2 ,apirmim 3x1 urticalin 3x1, energo 3x2 ,
Kontrola krvne slike sve u granicama normale. U postupku primanja kemoterapije nije bolo promjena u krvnoj slici. Nalazi jetre uredni.

Molim Vaše cijenjeno mišljenje o mojoj bolesti ,što bi još eventualno trebalo napraviti, te prognozu.

Molimo Vas nešto više posataka u tumoru dojke kod muškaraca, jer o tome se vrlo malo piše.
Zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

17.09.2006. 21:30

Liječenje vaše bolesti do sada potpuno je zadovoljavajuće i prema pravilima struke. Po mom mišljenju moglo bi se jedino još uz Herceptin eventualno uključiti i kemoterapiju Taxol-om .
Rak dojke muškarac je inače rijetka bolest. Predstavlja manje o 1% svih zloćudnih tumor u muškaraca.Prosječna dob kada se javlja je 60 godina. Rizični čimbenici za pojavu raka dojke kod muškarca su povrede i bolesti testisa u mladosti koje su dovele do smanjenog izlučivanja testosterona, a u straijih muškarac je to ciroza jetre koja zbog slabe funkcije jetre dovodi do povećane koncentracije estrogena u serumu. Simptomatologija bolesti i liječenje jednaki su kao kod raka dojke u žena.