Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Suspektna kvžica


Autor Poruka

Katarina Antunac, dr. med.

23.02.2017. 11:00

Poštovani,
ipak ćete se morati javiti liječniku radi pregleda

johnnyboy

13.03.2017. 17:05

Poštovana, već tri godine kontroliran dojke. Na prvom pregledu rečeno je da imam ciste na lijevoj dojci. 2015. na pregledu nije bilo cista, ali je kao i 2015. u pazusima prisutna reaktivna limfadenopatija. 2016. ostaje reaktivna limfadenopatija, a u lijevoj dojci prisutna hipoehohena tvorba 1,6*1 cm i liječnica je rekla da misli da se radi o gušćoj cisti. Otišla sam nakon dva mjeseca kod drugog liječnika koji je rekao da mu to izgleda kao masni jastučić. Sad ja već duže vrijeme imam bolnu lijevu ruku i bol između lopatica, q na toj dojci mi se pomalo ljušti koža te me je strah. I napravila mi se mala crvena ranica koja izgleda kao madež. Također imam bol ispod lijevog pazuha i natečenost. Jaki sam zabrinuta...

Katarina Antunac, dr. med.

16.03.2017. 11:05

Poštovana,
čim prije se javite liječniku radi pregleda

hanahanci0

08.11.2017. 22:21

Lijep pozdrav,molila bih odgovor! Već neko vrijeme na desnoj dojci primjećujem malu kvržicu koja bi se javljala u vrijeme menstruacije (koja je inače neredovna), međutim ovaj mjesec se pojavljuje svaki dan iako nemam menstruaciju... Kvržica je opipljiva i okom vidljiva.. Okrugla je i veličine graška. Nalazi se na lijevoj strani desne dojke u ravnini bradavice. Uvijek je na istom mjestu ii nije gruba,niti preglatka-nešto između.. Javlja se više puta u danu = kada se bradavica i dojka ukrute-kada su mekane, kvržice nema... Molim Vas ako možete odgovoriti imam li razloga za brigu i po Vama,što sve može biti u pitanju?? Kod koga se ide na pregled grudi-kod doktora opće medicine ili? - naručena sam kod ginekologa za 20 dana,može li on pregledati? Postoji li mogućnost raka dojke? imam 22godine i nitko u obitelji mi tu bolest nikada nije imao... Svugdje piše da bi žene na pregled trebale ići nakon 25godine,ali bih ja voljela obaviti pregled. Je li moguć rak dojke sa 22 godine? Hvala mnogo na odgovoru!!

Katarina Antunac, dr. med.

09.11.2017. 10:55

Poštovana,
s obzirom da svakako planirate pregled ginekologa, najbolje je da mu pokažete kvržicu

hanahanci0

09.11.2017. 22:35

Da,svakako da hoću,ali budući da sam naručena za više od 20 dana,malo sam zabrinuta s obzirom što sam sve po internetu pročitala suspicious Razumijem da Vi na temelju mog opisa ne možete sa sigurnošću reći što bi moglo biti,ali ako biste mogli odgovoriti da li imam razloga misliti da je ono najgore u pitanju? suspicious Postoji li mogućnost raka dojke?? Zabrinuta sam s obzirom da nitko u obitelji niti okolini mi,ne boluje od toga,a i samo 22godine imam... Što bi moglo biti u pitanju? Hvalaaa

Katarina Antunac, dr. med.

16.11.2017. 10:45

Poštovana,
svašta može biti u pitanju a dok liječnik ne pregleda tvorbu nitko ne može reći o čemu se radi

inassd3011sk

29.03.2018. 22:20

Poštovana,

Imam 25 godina, još uvijek nisam rađala. Prije 6 dana sam osjetila bol u desnoj dojci te napipala ispod bradavice nešto, dvije kvržice, jedna je kao zrno graška, pomična a druga je odmah do nje i veća je malo, takođe pomična ali nekako ne tako glatka. Naručila sam se odmah kod doktora, idem sutra po uputnicu kod porodičnog dr. Međutim, danas na lijevoj dojci pored bradavice s lijeve strane (sa strane gdje je pazuh) napipam nešto slično kao u desnoj dojci, pri tom to juče kao i prethodnih dana uopšte nije bilo tu. Obe dojke bolne, pogotovo mjesta gdje su čvorići. Kao sto rekoh, idem sutra po uputnicu ali sam jako uplašena, prvo zbog čvorića u desnoj dojci a zatim i ovog novog, danas otkrivenog, u lijevoj dojci, pa me zanima da li postoji šansa da je to nešto maligno a da se tako brzo razvija i da sam odjednom osjetila i bol i kvržice...? Zabrinuta sam baš. Unaprijed zahvalna.

Katarina Antunac, dr. med.

05.04.2018. 10:55

Poštovana,
s obzirom da se sve brzo razvija te zahvaća obje dojke, vrlo vjerojatno nije maligno ali to može sa sigurnošću reći samo liječnik nakon pregleda.

Ade1234

21.04.2018. 20:45

Poštovana,
Imam 20.godina. Prije pet mjeseci sam radila UZ dojke, jer sam osjećala bol u desnoj dojci i nekakvu kvržicu koja je bila pokretna na dodir. Prvo sam otišla kod ginekologa, on mi je rekao da je to vjerovatno nakupina koja se stvara zbog hormona. Dosta ju je pritiskao i rekao da tako moram da je razbijem. Ipak sam otišla na UZ, te je radilolog rekao da je sve sasvim normalno i da nemam nikakvih nakupina, samo po neka mikrocista. Sada, pojavilo mi se nešto, van područja areole, kao bubuljica koja prolazi. Ne boli,ne svrbi, mala dosta ali primjetna, stoji već 2 nedelje. Zabrinuta sam, da li treba ponovo da idem na UZ? Unaprijed hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

26.04.2018. 11:35

Poštovana,
svakako otiđite provo liječniku ne pregled, ako bude smatrao potrebnim, uputit će Vas na UZV.

Josipa222

24.06.2018. 22:00

Dobro večer, ovako, imam 20 god, prije jedno mjesec dana na grudnjaku sam primjetila 2, 3 kapljice kao nekakve tekucine iz lijeve dojke, iscjedak, ne znam sto je, i danas, nakon mjesec dana, osjetila sam kao da mi nesto curi iz desne bradavice, opet 1, 2 kapljice ali iz desne dojke, da napomenem da sam rodila 1.2. ali ne dojim, mlijeko mi je stalo skroz otprilike 3 tjedna nakon poroda carskim rezom, trebam li da se brinem ili je to normalno?

Katarina Antunac, dr. med.

02.07.2018. 10:50

Poštovana,
s obzirom da se radi o iscjetku iz obje dojke te da ste relativno nedavno rodili, vjerojatno nije ništa opasno ali svakako se javite liječniku.

Mivandic

20.10.2018. 00:10

Postovana doktorice,ispricavam se ali nisam znala gdje postaviti pitanje. Imam 21 godinu i nisam radala. Prije 2 dana mi je u podrucju oko bradavice(u onom smedem krugu, neposredno uz bradavicu) izbila neka potkozna bubuljica. Boli me na dodir, a u 5.mjesecu sam imala istu situaciju na istom mjestu ali sam je cim sam je primjetila mogla istisnuti i iz nje je izasla bjelkasta tekucina kao kod pristica. Medutim ova se ne da istisnuti i necu je vise cackat. Recite mi jel ima razloga za brigu i dali da pricekam i koliko ako trebam posjet doktoru? Hvala happy

Katarina Antunac, dr. med.

25.10.2018. 10:30

Poštovana,
u pravu ste, nemojte više čačkati. Javite se liječniku čim stignete

JustMe88

12.03.2019. 11:00

Postovana, vec neko vrijeme osjecam povremeno probadanje i zarenje u desnoj dojci iznad bradavice. Nekad mogu napipati bolno mjesto al ne osjecam da bi bila neka kvrzica tu. Negdje na tom podrucju imam mali fibroadenom od 6mm (pred godinu i pola su ucinjeni uzv i punkcija) Da li postoji razlog za zabrinutost? Unaprijed zahvaljujem.

Katarina Antunac, dr. med.

21.03.2019. 10:00

Poštovana,
nužno je redovno UZV-om pratiti fibroadenom, uglavnom svakih 6 mjeseci. Ukoliko niste, čim prije se naručite na pretragu

MattyHatesSummer

08.06.2019. 09:40

Poštovana,

Najljepše Vas molim mišljenje za moju majku.
Imam 25 godina i jako sam zabrinuta. Moja majka ima 47 godina i prije 2 dana je išla raditi UZV dojke i dobila sljedeći nalaz:


"Dojke su mješovitog tipa sa oko 25-50% grubljeg žlijezdanog parenhima pretežno smještenog u lat. kvadrantima i retromamilarno.
Obostrano uz pokoju aporedičnu cisticu i / ili segment cistično proširenog izvodnog mliječnog kanalića promjera do oko 5mm.

U gornjem vanjskom kvadrantu desne dojke prema perfiferiji žlijezdanog parenhima na oko 10h prikazuje se rubno uz površinski segment žlijezdanog parenhima hipoehogeni areal promjera oko 8-9mm uz dojam poremećaja arhitektonike. Opisana promjena elastografski nije tvrđa od okolnog tkiva. U obzir dolazi mogući fokalni areal mastopično izmjenjenog parenhima, ali se ne može sa sigurnošću isključiti i druga etiologija? te se preporuča nalaz nadopuniti savjetovanjem u ambulanti za dojke te prema potrebi daljnjom obradom.
U aksilama se vidi poneki reaktivni limfni čvor, bez vidljivih patološki izmjenjenih limfonoda."

Lijepo Vas molim da mi odgovorite je li moguće kako je ta tvorevina tek jedna od cista (majka je i ranije znala na uzv-u imati cistice kao što je navedeno u prvom dijelu nalaza, ali nikad nešto ovakvo nije bilo izdvojeno). U velikom sam strahu jer je već jednom prebrodila tumor na hipofizi pa me ovaj nalaz ostavio zaleđenu.

Najljepša Vam hvala,
Mattea

Katarina Antunac, dr. med.

13.06.2019. 00:05

Poštovana,
najvjerojatnije ipak nije cista ali liječnik ne može samo temeljem UZV-a reći o čemu se radi.
Postupite sukladno savjetu te se javite u Ambulantu za boleti dojke radi dogovora o daljnjem postupanju

Mirela2204

06.11.2019. 01:10

Poštovani, ljubazno Vas molim za savjet.
Prije nekih tjedan dana osjetila sam bolove u jajnicima (20.dan ciklusa).

Pri tuširanju sam ispod pazuha napipala kvržicu, pokušat ću što detaljnije opisati: smještena je nešto niže od sredine pazuha te me oblikom podsjeca na zrno rize. Podrucje nije upaljeno, nije niti crveno niti bolno. Recimo da tu "kvržicu" mogu opipati samo ako jače stisnem, odnosno, uhvatim ju i izvučem bliže površini (tada imam osjećaj da je veličine graška). U ležećem položaju kvržicu niti ne mogu napipati.
Trenutno me taj desni pazuh boli, a mislim da boli od panicnog provjeravanja i pipanja kvržice. Kvržica je glatka, ovalno okruglog oblika te ju mogu micati. Dakle cini se kao da je negdje dublje, a mogu ju bez problema podici na povrsinu koze te klizi.

Napominjem kako nigdje na tijelu nisam uočila nikakve promjene, niti kvržice, izrasline, nateknuća i tome slično. Obje dojke bez promjena.

Posjetila sam liječnika obiteljske medicine. Doktorica je jedva napipala navedenu kvržicu, poslala me da vadim krvnu sliku i urin, nakon što sam došla s nalazima rekla mi je da krvna slika sasvim u redu, sve je u zadanim parametrima te da nema nikakvih odstupanja te da samim time nema potrebe za dodatnim pretragama.

Na svoju sam ruku otisla kod ginekologa radi boli u jajnicima. Pregledom je utvrđena vodena cista na desnom jajniku, doktorica je pojasnila da je izostala ovulacija te da se iz tog razloga pojavila cista koja je bolna. Ginekologinja mi je prepisala Duphostone tablete.
Dakle riječ je o desnom jajniku i desnom pazuhu.
Ja unatoč svim pretragama ne spavam mirno jer me zabrinjava kvržica pod pazuhom.
Obzirom na navedeno, imam li razloga za brigu? Trebam li se dodatno obratiti liječniku? U ovih tjedan dana nisam uocila povećanje kvržice.
Zahvaljujem i lijep pozdrav, Lp.