Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tumacenje dijagnoze


Autor Poruka

bebana

05.12.2009. 16:30

Moja sestra (55) je u avgustu operisala rak dojke prilikom cega je odstranjena leva dojka.dijagnoza posle operacije je:c50ca mamae latsn eksucelarns apuntation mamaelat.sin.cum disectionem aksilae partialis recectiom pertoralis maioris et minoris effusioi pleurale iglapsile.
dc invasium citoloski gradus 3 pt4c, linfni cvorovi aklile 3/3 linfna venska perinauralnainvazija er3,pr6 her 2.0 ct toraksa treceg rebra th9-11.
Od operacije do sada je primila dve hemoterapijefac protokol 6serija na 21 dan.uradjen je snimak kostiju i nalaz je da se uocavaju multiplifokusi patoloske hiperfiksacije u projekciji kostiju lobanje,rebaradesno,desnom ramenom zglobu torakolumbahnom segmentu kicmenog stuba kostima karlice levo i u glavici desnog femura .
Mozda nisam sve tacno napisal ali se nadam da cete se snaci i detaljnije mi objasniti sta to sve znaci.unapred se zahvaljujem...

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.12.2009. 04:50

Na žalost, kod vaše setre se radi vrlo uznapredovalo, karcinomu dojke s metastazama na kosti., a vrlo vjerojatno i na poplučnicu. U ovoj fazi je bolest neizlječiva. Prosječno preživljenje u ovom stadiju bolesti je 2-3 godine, što se može produljiti kemoterapijom i hormonoterapijom, a po potrebi i zračenjem, ali je nemoguće predvidjeti koliko će to produljenje biti.