Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tumacenje Onkoloskog Izvestaja Konzilijuma Rak dojke sa metastazom na jetri


Autor Poruka

sdsolunac

07.04.2020. 00:30

Dragi Doktore ,
Pisem vam u ime majke koja onkoloski bolesnik od 2012 godine i koja je danas bila na Onkoloskom Konzilijumu i napisali su joj sledeci izvestaj .
Klinicka Dijagnoza
Ca mammae sin. TU mammae dex,St post mastectomiam radicalis sin.St post quadrantectoomiam mammae dex cum dissectionem axillae dex (20.07.2012). St post HT cum AC (IV cikl).St.post adj.HT cum w-Taxol(XII apl.).
St post-irrad-postop.St.post Adj Nolvadex (47 meseci).Meta in hepate multiplices.St.post St.post Sist.Taxol (9) .M.in hepate in regressionem PN Gr 2-3 St.post Sist.Aromasin (1,5 god.) PD meta in hepate .Lymphadenopathia periportalis.Elevatio Ca 15-3 :59.1 St.post Sist.Capecitabin (VIII) SD . Sist.Nolvadex in cuurso. PD meta in hepate in prog. Elevatio CA 15-3 Elevatio transtaminasis .Meta in ossibus susp.

Fractura compresiva L1 pp trauma (2017)

Histoloska dijagnoza
Histoloska DG. PH leve dojke 1907/12 :Ca ductale invasivum G II,NG II .Velecina TU 60x50x20 mm.Meta Ca lymphonodorum 6/14 .PH desne dojke dysplasiolibrocystica mammae I.dex.15 limfnih cvorova u desnoj aksilli bez metastaze. ER levo :7 (50%) PR Levo :0 HER2 Levo :2+,CISH : Negativna

Odluka
Ukinuti Nolvadex i dalje lecenje nastaviti primenom Faslodexa


Molim vas za vase misljenje o stanju trenutnom moje majke na osnovu izvestaja komisije kao i vase strucno misljenje o nastavku lecenja .

Uz veliko postovanje i zahvalnost na odgovoru
Zabrinuta Porodica .

Katarina Antunac, dr. med.

10.04.2020. 18:15

Poštovani,
kod Vaše majke radi se o proširenom tumoru dojke koji je zahvatio jetru i limfne čvorove oko jetre a sumnja se i na zahvaćenost kostiju.
Nakon više linija kemoterapije i hormonske terapije, plan je nastaviti liječenje sa sljedećom linijom hormonske terapije- lijekom Faslodex.
Radi se o uobičajenom slijedu liječenja s obzirom na vrstu tumora i stadij bolesti a liječnik koji ga je ordinirao ima u vidu i opće stanje bolesnice te simptome bolesti. Ta terapija se u pravilu dobro podnosi a nadajmo se da će imati i dobar i dugotrajan učinak.

sdsolunac

11.04.2020. 10:55

Draga Doktorice Katarina Antunac,
Hvala vam na vasem brzom i strucnom odgovoru .
Ovom prilikom smo zeleo da postavim jos par pitanja vezanu za temu terapije nase majke :
1.Osim vec pomenutog leka ,nas Onkolog nam je predlozio i nabavljanje Zoledronska Kiseline od 4mg koji je vec sprovedena .
Kako je vase misljenje o toj dopunskoj terapiji?
2. Takodje bih smo zeleli da nam predlozite ili bilo koji drugi dopunski metod koji je jos u fazi istrazivanja ,kao sto je "Terapija koštanih metastaza radij dikloridom" a koji bih mozda bih bilo korisno da se sprovede u slucaju nase Majke .

Zahvaljujemo se unapred
Sa postovanjem porodica

Katarina Antunac, dr. med.

14.04.2020. 13:35

Poštovani,
apsolutno se slažem s uvođenjem zoledronata u terapiju. Taj lijek dokazano smanjuje rizik komplikacija povezanih s bolesti u kostima.
Po pitanju bilo kojih drugih metoda liječenja, savjetujem Vam da slušate svog onkologa jer on zna ne samo koje metode liječenja postoje i koje bi bile prikladne za bolesnicu imajući u vidu stadij bolesti i opće stanje, već i koje od navedenih metoda može provesti u svojoj ustanovi.