Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

yasmina

26.10.2006. 17:15

Poštovani!
Prošlog tjedna, na sistematskome pregledu, liječnik mi je pri ultrazvuku dojke izrazio zabrinutost i preporučio punkciju i biopsiju, napisao je Dojke simetrične, koža bez znakova za retrakciju, uredne debljine i strukture. Pokožno i retromamarno masno tkivo uredno. Parenhim inhomogena mastopatično izmjenjen. U području GVK lijevo vidi se hipoehogeni čvor neoštrih rubova ovalne forme, bez sjene, na kolor doppleru izrazito vaskulariziran /RI =&blunk/ dim 9x6 mm. U područje granice donjih kvadranata desno vidi se manja simplex cista. M. pectoralis bez znakova za patološke inkluzije. Preporuka citoloska punkcija lijeve dojke, u slučaju urednog nalaza učiniti i core biopsiju navedenog čvora.
Napominjem da idem uredno na UZ preglede, no kod svoje liječnice, i ona mi je dala ovakav nalaz dan kasnije, jer, sam išla kod nje prestrašena ovim nalazom. Njezin je. U navedenom se području u GLK lijevo periferno izdvaja hipoehogenija područje veličine 8x6 mm, m uniformnih odjeka bez expazivne komponente te bez protoka. Arterijski se protok prati u arteriji iznato toga područja koja je to inače prisutna. Opisana zona ne djeluje poput novotvorine, no preporuča se učiniti ciljanu punciju 7. dana ciklusa. "
Ja sam inzistirala na toj punkciji jer sam prestrašena, premda je ona rekla da ne trebam biti.

O čemu je ovdje riječ i moram li se jako brinuti?

Hvala Vam.