Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

08.10.2008. 21:00

Poštovani,
imam 29 godina i policistične jajnike. Pila sam kontracepcijske tablete kontinuirano kroz četiri godine i prije godinu dana sam ih prestala piti jer planiram trudnoću. Međutim, s obzirom na stanje jajnika i neredovit ciklus, ginekolog mi je preporučio uzimanje Dabrostona kroz tri mjeseca. Moje pitanje je slijedeće: nakon prestanka uzimanja kontr.tableta, ten mi se jako pogoršao (akne uglavnom na obrazima, donjem dijelu vilice i po vratu). Da li imate neki prijedlog u obliku lijekova ili neke druge terapije koja bi mi pomogla da se barem malo riješim akni, a da nije kontracepcija jer ih ne želim više uzimati. To mi je jako važno, jer stvarno grozno izgleda....
Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.10.2008. 13:00

S obzirom da planirate trudnoću izbor izbor terapije Vam je sužen ( ne smijete uzimati retinoide i tetracikline). Dolazi u obzir neki oblik lokalne terapije (klindamicin, azelaična kiselina), ali izbor terapije treba prepustiti dermatologu nakon pregleda.